Hvordan endre Serpentine Belt på en '93 Dodge Grand Caravan

Motoren bruker serpentine beltet på 1993 Dodge Caravan til makten de mange ikke-elektroniske enheter på bilen din, inkludert kompressor, vannpumpe og dynamo. Som viktigste kamaksel er slått av den interne forbrenning av motoren din, den bruker beltet for å slå drivhjulene av disse ikke-elektriske enheter, gi dem makt. Over tid vil imidlertid beltet begynner å slites ut, noe som kan gjøre det skli på drivhjulene - forårsaker en skrikende støy - og hvis igjen alene for lenge, vil bryte fra hverandre. Heldigvis er det vanskelig å erstatte beltet. Du trenger
Wrench
Ratchet og socket sett
Vis flere instruksjoner
en

Fjern viften liksvøpet - den store plastbiten nær fronten-senteret av Campingvogns motorrommet - for å få tilgang til Serpentine beltet. Bruk skralle og stikkontakter.
2

Søk etter strammer skivene. På Dodge Grand Caravan, er dette den omlederrulle like under dynamo, på venstre side av motoren. Det skiller seg fra andre drivhjulene fordi den ikke fester seg til en motor eller enhet, som sitt eneste formål er å opprettholde riktig stramming på beltet.
3

Løft opp Campingvogns strammer skivene ved hjelp av fastnøkkel - Caravan har en automatisk strammer, i motsetning til andre biler, som krever at du justere spenningen selv. Slipp spenningen på beltet. Hold skivene opp og fjerne beltet med den andre hånden. Når dette er gjort, slippes langsomt skivene ned igjen. Aldri tillate skivene å bare slå tilbake på plass.
4

Tre beltet gjennom vognens trinsehjul, deretter heve strammer skivene igjen og installere beltet mot det. Alltid lagre strammeren for det siste trinnet, eller du vil ha en svært vanskelig tid å få beltet tilbake på.
5

Sett inn viften liksvøpet og skru det ned ordentlig.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123858.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance