Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Biler i Early 20th Century

Biler i begynnelsen av det 20. århundre var en del av en revolusjon i personlig transport vaner av millioner av forbrukere. Biler av 1900-tallet og 1910-tallet var luksusartikler, bygget for velstående kjøpere. Ved 1920-tallet, forvandlet Henry Ford og andre bilprodusentene næringen ved masseproduksjon av rimelige biler for den gjennomsnittlige arbeider mann og kvinne. Teknologisk avanserte biler fra 1930-tallet innledet en alder av moderne biler. 1900-tallet

Biler fra 1900-tallet ble utformet for å avslutte hest og kjerre med pålitelige, effektive biler. De første bilenes kroppen fungerer, fjæring og hjul var basert på modifiserte hestevogner. Bilenes spor eller tråkker var det samme som vogner og buggyer, slik at biler 'høye, smale hjul ville passe veien hjulsporene. Tidlige biler omtalt kjededrift, ensylindret motorer, åpne passasjer avdelinger og rorkult styremaskiner. Differential bandet bremser stoppet bakhjulene. Damp-og elbiler undertall gassdrevne biler på 1900-tallet.
1910
p Som den industrielle revolusjon rettet opp, brukte Henry Ford samlebåndet metode for produksjon til møte den økende etterspørselen etter biler. Fra og med 1909 Model T, ble Ford biler bygget raskt og effektivt på en massiv skala. I 1914 var det om lag 300 amerikanske bilprodusentene, for det meste små bedrifter som produserer noen dusin til et par hundre enheter i året. Biler omtalt lukkede drosjer med mer komfortable fasiliteter som elektriske startere og varmeovner.
The 1920

løpet av dette tiåret dominert Ford bilen markedet, med 15 millioner Model Ts bygget av 1927. I samme år ga Ford Model A. Den rimelige vade kjøretøyer endret amerikanske samfunnet, og gir mobilitet i hittil ukjent omfang. Biler tillatt pendlere til å leve utenfor byene. I tillegg til den økonomiske Fords, ble luksus Packards, Cadillacs, Duesenbergs, Pierce Piler og Auburns statussymboler for de velstående. Tekniske nyvinninger popularisert på 1920-tallet inkluderte fire hjul hydrauliske bremser, firehjulstrekk og forhjulstrekk.
1930

Til tross for den store depresjonen, omtalt dette tiåret biler med sofistikerte og kunstneriske kroppen design. Art Deco-inspirerte aerodynamiske karosserivarianter senket luftmotstanden og ga biler en elegant, moderne utseende. Produsenter tilbys et variert utvalg av motorer, blant annet V-8s, V-12s og Cadillac V-16. I løpet av 1930-tallet, inneholdt biler radioer, automatiske girkasser og innebygd i badebukser. Ved slutten av tiåret ble det konkurranseutsatte bilmarkedet overtatt av Ford, General Motors og Chrysler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93772.html

Previous:
Next:

Vintage Cars