Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Hvordan identifisere en Ford Model T

The Ford Model T var en bil produsert av Ford Motor Company 1908-1927. Denne bilen regnes som den første rimelige bil produsert i verden. Model T var en av de første bilene som skal produseres ved hjelp av et samlebånd, som i sin tur, kutte ned på kostnadene og sped opp produksjonen. Det er ofte sagt at Henry Ford, skaperen av Model T, insisterte på at bilen kun være tilgjengelig i svart. Dette var sant i de senere stadier av bilens produksjon, men før 1914 Model T var tilgjengelig i grønt, grått og rødt. Heldigvis er det mange andre definerende karakteristikkene av en Ford Model T som skiller den fra andre biler produsert tidlig i det 20. århundre. Instruksjoner
en

titt på motoren på bilen. Ford Model T har en 177 kubikk tomme frontmontert in-line 4-sylindret blokk motor. Alle sylindere vil være i en blokk, som var uvanlig for biler produsert tidlig i det 20. århundre. De fleste biler produsert under tiden med Ford Model T brukt individuelle støpegods for hver sylinder. Model T firesylindrede var også den første masseproduserte motoren for å ha en avtakbar hode, som gjorde service på bilen lettere.
2

Look for bilens dynamo. Det vil bli plassert bak motoren, og foran førersetet. Ford Model T bruker et svinghjul Magneto, som tilsvarer en moderne dynamo. Den produserer en lavspent vekselstrøm som er distribuert til et tidsur, som er en ekvivalent av en moderne distributør. Den nåværende er deretter fordelt til en av de fire trembler sløyfer av hver sylinder.
3

Look for hånden sveiv ligger i selve fronten av bilen. Enhver Ford Model T produsert før 1918 hadde en sveiv som ble skumlere, snarere enn grep med tommelen. Ford Model T hadde også en choke wire kommer fra undersiden av radiatoren som ble brukt for å prime motoren. Enhver Ford Model T produsert etter 1918 hadde en elektrisk starter som ble operert av en knapp plassert på gulvet foran førersetet.
4

Inspiser kontrollene rundt førersetet. Ford Model T hadde tre pedaler, "Clutch", "Reverse" og "Break". De er tilsvarende merket med en "C", "R" og "B." En spak kontrollere gasspedalen er plassert på rattet, og en spak som ligger på gulvet styrer transmisjonen. Gulvet spaken aktiverer også parkeringsbremsen når trekkes helt tilbake. I tillegg er det Ford Model T en bakhjulsdrift kjøretøy.
5

Inspiser stål brukes for bilens struktur. Ford Model T ble konstruert ved hjelp av vanadium legering, som hadde nesten tre ganger styrken av stål brukes av Henry Fords moderne konkurrenter. Bruken av dette stålet er en grunn til mange Model Ts overleve i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93730.html

Previous:
Next:

Vintage Cars