Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

1960 Cargo Vans

Cargo varebiler debuterte i begynnelsen av 1960. De var ikke designet for å være moteriktig eller glamorøse, men heller hadde en veldig utilitaristisk formål - nemlig å føre last. Tidlige varebiler synes antikk til moderne øyne, som mange finner tiltalende. Av denne grunn, bil samlere også øye varebiler fra 1960 med interesse, gjøre dem til hot rods og tilpassede maskiner. Volkswagen Kombi

Volkswagen introduserte Kombi kort tid etter andre verdenskrig, da den britiske og amerikanske styrker okkuperte Tyskland. Alle modellene hadde en luftkjølt motor montert i ryggen bak bakhjulene. Før 1975 måtte Kombi en Volkswagen Beetle motor. Starter i 1975, ble større motorer tilgjengelig. Modeller opp til 1967 hadde et delt vindu i front med en sentral midtsprosse. Etter 1967 ble frontruten en enhet i ett stykke. Per 2011, samlere fortsette å oppsøke Kombi, og mange kan ses enten som restaureringsprosjekter eller som utstillingslokale nytt. Den store ulempen av Kombi sentrert på det faktum at den luftkjølte motoren ikke kunne varme opp interiøret i kaldt vær.
Ford Econoline

Ford introduserte Econoline i 1961. Sjåføren satte over forhjulene, og det hadde en stor en-brikke frontruten. Frem til 1967, kom Econolines i to motorstørrelser - 170-kubikk-tommers og 240-kubikk-tommers. Ford forandret van, kropp styling og forstillingen i 1968, da det begynte også å tilby større V-8 motorer sammen med air-condition. Opp til 1967, hadde Econoline en dual-blad våren med en tverrstang suspensjon. Varebiler gjort i 1968 og senere brukt en tvilling I-bjelke fjæring med spiralfjærer.
Dodge A-100

Dodge A-100 ble satt i produksjon i 1964, tilgjengelig som en pickup med en åpen seng eller som en last van. A-100 hadde et plant gulv - et karakteristisk trekk som indikerer designerne ønsket spesielt dette van å bære cargo.It veide £ 2790. - Litt tyngre enn ford eller Chevy van. Den kom med en av to in-line sekssylindrede motorer - enten en 101-eller 140-hestekrefter enhet. I 1965 ble en 174-hestekrefter V-8 motor tilgjengelig. Produksjonen endte i 1970 med innføringen av B-serien.
Chevrolet Vans

Chevrolet startet produksjon varebiler i 1961. Sin første van, den Corvair Greenbrier, hadde en luftkjølt motor slengt i ryggen mye som Volkswagen Kombi. Motoren var en flat-seks design, noe som betyr at det hadde tre sylindre på hver side av veivhuset - omtrent som et fly motor. I 1964 introduserte Chevy vannkjølte motorer, som sitter mellom de to forsetene. Mange av delene var fra biler og var utskiftbare med Chevy II.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93760.html

Previous:
Next:

Vintage Cars