Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Biler laget av Mercury løpet av 1960

I 1930 Henry Fords sønn Edsel grunnlagt Mercury, en bil selskapet til hensikt å bygge bro over gapet mellom de luksuriøse modeller av Lincoln og rimelige modeller av Ford. Etter flere år med beskjeden suksess, ble selskapet styrket av utseendet til en Mercury i 1955 filmen "Rebel Without a Cause" med James Dean. Denne kommersielle suksessen fortsatte inn i 60-tallet, som Mercury rullet ut mange minneverdige modeller. Mercury Comet (1960)

tidlig Mercury Comet var basert på Ford Falcon-modellen, og var opprinnelig ment for inkludering i Edsel merkevare linje. Når Edsel linjen mislyktes, tjente Comet som en frittstående kjøretøy de to første årene av sin eksistens selv om det selges sammen med andre Mercury modeller på den tiden før han ble offisielt stemplet som Mercury bil i 1962. Til tross for den innledende merkevareområder, var den slanke Comet en vellykket bil, tjene nasjonal berømmelse ved å vinne løp på sporene.
Mercury Meteor (1961)

Utformet som en full størrelse familie bil i utgangspunktet, ble Mercury Meteor opprettet på et kostnadskutt periode i selskapets historie. Etter å bli kvitt den dyre Park Lane og Montclair modeller, avduket Mercury Meteor, et rimelig alternativ for familier som trenger en romslig bil. Selskapet valgte å tilordne modellnavnet til en liten mellomstor stil etter det første året, et trekk som ikke klarte å betale ned, som salget falt, og bilen ble avviklet etter 1963.

Mercury Marauder (1963)

Den originale Mercury Marauder utforming inneholdt en stor bil med en hard-top og en V-8 motor, men denne stilen forlot markedet etter 1965. På slutten av tiåret, brakte Mercury Marauder tilbake for en to-års periode, denne gangen som en full-sized sportsbil i luksusklassen. Med svært lite forbrukernes interesse, ble bilen igjen faset ut i 1970, denne gangen permanent.
Mercury Cougar (1967)

Basert på utformingen av Ford Mustang er Mercury Cougar kalt ikoniske av Edmunds, som hevder det "fant sin plass i tempelet av legendariske tidlige muskelbiler." The Cougar fortsatte å speile Mustang nesten identisk for de første syv års produksjon, men gradvis flyttet fra ytelse til luksus. Gjennom årene etablerte Cougar seg som Mercury mest gjenkjennelige bil før han ble avviklet for godt i 2002 med restruktureringen av Ford.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93754.html

Previous:
Next:

Vintage Cars