Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Hva er stempelboringen på en 302?

I 1967 tilbød Chevrolet en spesiell small-block V8-motor med Camaro Z28 pakken. Motoren er utformet for å dekke den maksimale forskyvning av scca Trans-Am serie på 305 kubikk inches. Chevy motoren var den 302 og inneholdt en kort slaglengde design for høyere turtall. De 302 motorene ble produsert av Chevrolet 1967-1969, og alle hadde en boring på 4 inches. Forskyvning

302-motoren hadde åtte sylindere med et totalt volum på 302 kubikk inches. Fortrengning er det maksimale volumet av hver sylinder ganger antall sylindere. Volumet av hver sylinder er bestemt av boringen (sylinderdiameter) og slag (den avstand stempelet reiser inne i sylinderen). Den forskyvning var begrenset for konkurranse under scca (Sports Car Club of America) til maksimalt 305 kubikk inches. Høyere slagvolum motorer er generelt mer kraftfull, så Chevrolet søkt andre måter å øke hestekrefter med begrenset sylindervolum.
Bore

boring alle Chevy small-block motorer var 4 inches. Boringen er sylinderdiameteren. Med kortere slaglengde, møtte 302 scca spesifikasjoner for maksimal forskyvning, men leverte flere hestekrefter enn motorer med lengre slaglengde og mindre boring.
Stroke

Den 302 ble kjent som en liten blokk-V-8. Det brukes en kortere stempel slag enn typiske motorer. Slaget på bare 3,00 inches ble brukt til å la motoren rev ved høyere turtall (omdreininger per minutt) for mer kraft. Stempelet reiser mindre avstand med en kortere slag, og sylinderen kan avfyres ved høyere turtall for mer hestekrefter.
Hensyn

Short-takts motorer har større porter og ventiler for å gi mer luft for drivstoff forbrenning. Dette bidrar til å gjøre opp for mindre slagvolum. Chevrolet tilbudt flere drivstoff /luft levering alternativer for å øke ytelsen til street-modeller. Noen etter-markedet entusiaster har "lei-out" 302 motorblokken sylindere for å øke slagvolum. Kjedelig ut en motor øker sylinder diameter utover 4 inches og gir mer kraft fra motoren
Fordeler

4-tommers bar i kombinasjon med den korte 3. - tommers hjerneslag tillatt mer kraft ved høyere turtall, men ble svekket med lavere virkningsgrad ved lavere turtall. Motoren utført godt under racing forhold, men var noe mindre effektiv på gata. Den 302 drevet Z28 til mange seire i nhra (National Hot Rod Association) og SCCA hendelser og ble ansett som en stor suksess i sin tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93658.html

Previous:
Next:

Vintage Cars