Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> tilpassede Cars >> Content

Hvorfor Vipp Racers må hjulene på bilene sine?

Tuning en racing biler suspensjon er en svært vanskelig balansegang som inkluderer å plassere hjulene i akkurat riktig vinkel for å gi maksimal kurvekjøring grep og rett linje stabilitet. De tre hovedmåter å vippe et bilens hjul er gjennom camber, toe og caster. Hver har en annen virkning på suspensjon og må justeres på millimeteren for den perfekte balansen. Camber

Camber refererer til den vertikale vinkelen på rattet sett fra fronten av en bil. Hvis hellingen er negativ, da toppen av hjulet vil helle mot bilen. Det motsatte er tilfelle for positiv camber. Negativ camber øker vanligvis svinger grep som det kompenserer for den positive camber som er generert under kjøring.
Toe

Toe inn og tå ut refererer til retningen av de ledende kanten av forhjulene. Hvis du står rett opp og ser ned på føttene og peker tærne mot hverandre, er at tilsvarende tå i på en bil. Hvis du peker tærne litt vekk fra hverandre, er at tilsvarende en tå ut. Tå i økninger rett linje stabilitet, mens tå ut øker styrerespons.
Caster

Caster refererer til vinkelen mellom den vertikale aksen og suspensjonen er styreakse . Dette er lett å visualisere mens han ser på forhjulet av en chopper motorsykkel, som har en ganske stor vinkel-forskjell fra den vertikale aksen. Positive camber, som den som brukes på en motorsykkel, gir retningsbestemt styring stabilitet.
Dekkslitasje

Justeringer av camber, toe og caster ha en negativ effekt på dekkslitasje . Som vinkelen vekk fra de vertikale øker, kommer dekket i kontakt med bakken på en annen måte enn det var ment, slik at dekket slites ned raskere.
Grip

Camber, toe og caster justering alt arbeid mot ett mål: dekk grep. Ved å justere vinkelen på dekk, oppretter du en bedre kontaktflate med bakken og øke kurvekjøring grep, som igjen øker fart i svinger og i siste instans fører til raskere rundetider.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/customized-cars/91817.html

Previous:
Next:

tilpassede Cars