Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Opprinnelsen av Ford Mustang

Den originale Ford Mustang var en langt mer overbevisende bil enn versjonene slikket opp i et vanvidd av bilkjøring publikum i 1964. Ford unnfanget den første Mustang som en to-seters sportsbil å konkurrere mot drivstoffeffektive Chevrolet Corvair og stilig Corvette. Men, fått prototypen bare en lunken respons fra potensielle kjøpere. Fords "Plan B", skjønt, var et mesterstykke i design og Mustang ble en 1960-ikonet. Origins

I midten til slutten av 1950-tallet, begynte Ford stylister til å unnfange et to-seters sportsbil som etterlignet den populære britiske roadstere, inkludert Triumph TR-serien, MG og Austin-Healey. Chevrolet fått noen suksess med sin Corvette og Ford var på utkikk etter et lignende prosjekt. Ford var også klar over at bak-motor corvair var i ferd med å debut. Ford designeren Gene Bordinat utviklet kriteriene som skulle bli den første Mustang. Det ville har en 90-tommers akselavstand og 154,3-tommers kroppslengde. Han planlagt å ha en aluminium legeme klinket på rammen og de to setene del av kroppen. Slå bilen var en midtstilt motor tysk Ford 1500 cc V-4-motoren utvikler ca 89 hestekrefter og er utstyrt med en fire-trinns girkasse. Prototypen ble kalt Mustang.
Mustang I

Mustang jeg ble ferdig i 1962 og så ingenting som Mustangs som dukket opp i utstillingslokaler to år senere. To versjoner ble utviklet: aluminium skinned modell som var kjørbar og en glassfiber kropp versjon som ikke ble kjørt. Både overholdt Bordinat spesifikasjoner. Ford hadde håpet å tilby basen 89-hestekrefter 117,6-kubikk-tommers V-4 og en valgfri 109-hestekrefter V-4. Bilen var en roadster med en racing frontrute og veltebøyle. Ford hadde racerfører Dan Gurney drive det som et tempo bil på 1962 US Grand Prix Formula One Race i Watkins Glen, New York. Den offentlige reaksjon, men var generelt negative.
Baby Boomer Market

Lee Iacocca, daglig leder og visepresident i Ford, anerkjent som den første av baby boomer generasjonen ville komme av kjøring alder i 1961. I motsetning til tidligere generasjoner av bileiere, hadde tenåringer i 1960 ingen interesse i å drive foreldrenes biler. Iacocca brakt i stylist Donald Frey å rekonfigurere Mustang. Han ønsket en fire-seters coupé med front bøtte seter, gulv Shifter, en kroppslengde på ca 180 inches og veier mindre enn 2500 kg. Finansieringen ble godkjent i september 1962 og Frey gikk på jobb.
1964 1/2 Mustang

Atten måneder etter finansiering godkjenning, var Ford Mustang klar for showroom . Kroppen inneholdt en revolusjonerende design av et langt panser, korte bakre dekk, konkave karosserideler, en bred, men smal horisontal grille med en galopperende Mustang i sentrum, og trisectioned taillamps. Under det fantastiske kropp var en Ford Falcon. For å holde kostnadene nede, Ford brosteinbelagte sammen Falcon og Fairlane deler. Ford plasserte Mustang på en Falcon plattform med en 108-tommers akselavstand. The Mustang fikk også Falcon er uinspirerende 101-hestekrefter 170-kubikk-tommers in-line seks-sylindret motor. Det fikk senere en 116-hestekrefter 200 sekssylindret og den valgfrie 164-hestekrefter 260 V-8. Først når den 220-hestekrefter 289 V-8 var tilgjengelig, gjorde Mustang viser noen reell SPUNK. I 1964 solgte Ford 126 538 Mustanger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91513.html

Previous:
Next:

collectible biler