Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Race Engines i 1930

1930 var et godt tiår for biler og bil-entusiaster. Biler var bare kommer til sin rett, både som en modning industri og som en teknologi. Automobile ytelse vokste i store sprang i løpet av denne tiden, og mange ingeniører og garasje mekanikere var å utvikle innovasjoner og bygge sine egne motorer, spesielt de som kjørte biler. Chrysler Imperial Motorer

Chrysler Imperial serien ble introdusert i 1931 som et high-end luksus sedan. Del av utviklingen var en høy ytelse 384,4-kubikk-tommers, 135-hestekrefter rett åtte sylindret motor med ni hovedlagre. Denne arbeidshesten av en motor drevet en Imperial til 14. plass i 1933 Indianapolis 500.
Dudda Motorer

Gus Dudda var en anerkjent Midtvesten racerbil mekaniker i 1920 og 30-årene, og han spesialbygde sine egne motorer, vanligvis ved hjelp av en Chrysler eller Plymouth blokken. Han er spesielt godt kjent for sin D.O. Dudda motor, en dobbel-overhead-cam skjønnhet som vant mange løp i sin tid.

Lawhon Spesielle Engines

Lawhon Special motoren ble utviklet av George og Ernie Lawhon, to racing mekaniker brødre som bodde i St. Joseph, Missouri. De Lawhon Specials var spesialbygde single-overhead-cam, firesylindrede motorer med separate veivhus og fire eksos. Disse motorene ble kjørt i mer enn ti år fra midten av 1930-tallet til 40-tallet.
Ford V8-60 Motorer

I 1937 introduserte Ford V8- 60 motor, og det ble en umiddelbar suksess. En relativt liten motor av standarder for tiden, kan det drive racerbiler i overkant av 70 km /h og ble standard motor for mini-racerbiler i nesten 30 år. V8-60 var en del av den berømte Ford Flathead V8-serien, og ble ofte referert til som "60 hest flat."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90746.html

Previous:
Next:

Classic Cars