Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1972 Triumph Spitfire Specs

I 1972, Richard Nixon var den første amerikanske presidenten til å besøke Kina. Sally Priesand ble den første kvinnelige rabbiner, og svømmeren Mark Spitz brøt en verdensrekord ved å vinne syv olympiske gullmedaljer. I løpet av samme år Triumph Spitfire blendet sportsbil entusiaster med sin innovative ytelse og redesign. Dimensjoner, Karosseri, Chassis

Spitfire ble opprinnelig designet av Giovanni Michelotti i 1957. Det gikk gjennom tre revisjoner etter at han pensjonerte seg. I 1972 dukket Michelotti fra hans avgang å fullstendig oppgradering av Spitfire. Hans redesign ble kjent som "Mk IV" som indikerer at det var den fjerde i serien. Den ble produsert med et grensesnitt med en firkant-tail stil. Sammenlignet med tidligere modeller, bilen har en slank, aggressivt utseende. I 1972 ble Spitfire tilgjengelig for første gang som en hard top "salong" sedan. Det veide inn på £ 1720. med en samlet lengde på 149,2 inches og akselavstand på 83,1 inches. Det var 58,3 inches bred og 47,6 høy, med en liten bakkeklaring på bare 5,1 inches.
Motor og girkasse
p Dette sportsbil ble produsert med en firetrinns manuell girkasse med en bunn utstyr sychromesh. Motoren var en 1,3 liter, 79,087 cubic inches med en i kø, duell forgasseren. Den hadde en enkelt overliggende kamaksler (SOHC) fire sylindre, to-takts erm-og ventiler med en overhead inntak eksos for høy hastighet.
Resultatutvikling
< p> Denne bilen, som brukes i Europa for racing, kunne akselerere 0-60 miles i timen i 10 sekunder, med en toppfart på 97 miles per time. Det hadde rack og pinion styring, front-og bak-wheel drive med foran og bak uavhengig fjæring. Det også omtalt spiral, semi-elliptiske bladfjærer og en anti-roll bar. Bremsing ble gjort med foran og bak ABS (blokkeringsfrie bremsesystemet.)
Trivia

Triumph Spitfire ble omtalt i filmen scener for "Cannonball" med Burt Reynolds og TV-show "The Protectors", "The Brady Bunch" og "The New Avengers». Inndrives trykkstøpt metall modeller av Triumph Spitfire ble produsert av produsenten Vitesse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90703.html

Previous:
Next:

Classic Cars