Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Forskjellen mellom Pontiac og Chevy Motors

Pontiac og Chevrolet benyttet separate maskinrom design i sine biler fra 1926 (det første året av Pontiac) gjennom 1981 årsmodell. I løpet av disse årene, disse to General Motors divisjoner (og voldsomme rivaler) bemannet sine egne tekniske avdelinger, og hver divisjon var ansvarlig for utvikling, produksjon og montering av motorer for sin bestemt merke. I 1982 mandat GM at Pontiac begynne å bruke GM bedriftens motorer designet og produsert av Chevrolet. (Denne praksisen fortsatte til slutten av Pontiac merkevare i 2009.) Engine Color Identification

Pontiac og Chevrolet ønsket å skille sine motorer fra hverandre. De gjorde dette gjennom bruk av lyse og lett-å-skille motorblokken colors.Pontiac motorblokker ble malt en nyanse av blått på fabrikken. Selv skyggen forandret hele sin historie, det alltid vært blue.Chevrolet motorer ble malt oransje på fabrikken, som ga opphav til uttrykket "Chevy Orange". Denne praksisen fortsatte til 1977 årsmodell, da Chevrolet skiftet motor maling farge til blå --- om en annen nyanse av blått fra Pontiac.
Pontiac motorer

Alle Pontiac V-8 motor blokker 1959-1981 deler de samme grunnleggende ytre mål, uavhengig av deres kubikk-tommers fortrengning, som kan variere fra 301 kubikk inches til 455 kubikk inches.Pontiac motorene er 27 inches bredt fra ventildeksel til ventildeksel . Pontiac startere er plassert på førersiden bunnen av motorblokken. Pontiac oljefilter er plassert på passasjerens side bunnen av motoren block.There er også en identifikator på førerens side foran Pontiac blokken, som er støpt inn i blokken, og vil angi forskyvningen av motoren: 350, 400, 428 eller 455. (A 389 eller 421 har ikke denne identifikator.) En annen måte å verifisere en Pontiac blokk er å se hvor fabrikken festehull for distributøren er. Alle Pontiac V-8s har en distributør hull i blokken bakerst på motoren, nær sentrum, som måler fra førersiden til passasjersiden.
Chevrolet Motorer

Chevrolet V-8s er enten small-block eller big-block. En Chevrolet small-block er 22 inches bredt fra ventildeksel til ventildeksel. En Chevrolet big-block er 27 inches bredt fra ventildeksel til ventildeksel. Chevrolet motorer har starteren på passasjersiden bunnen av motorblokken. Chevrolet olje filtre er plassert på førersiden bunnen av motoren block.Chevrolet motorene har hevet pad på passasjersiden av blokken, hvor motoren IDer er stemplet og plassert. Dette er en enkel måte å skille en Chevrolet motor fra en Pontiac motor, som ikke har en hevet pad. En annen metode er plasseringen av fordeleren. Small-block Chevrolet distributører inn gjennom et hull på baksiden av inntak manifold, ikke direkte inn i blokken som de gjør i en Pontiac.
VINs

Starten i 1971 Pontiac og Chevrolet begynte å identifisere motoren er installert i hvert kjøretøy ved en alpha karakter i femte posisjon VIN. Hvis du prøver å identifisere en original motor til en bil, er det referanse guider som kan dekode denne alfa-tegnet for deg. Dette VIN dekoding er spesielt nyttig i 1977-1981 Pontiac, fordi noen av disse bilene faktisk kom med Chevrolet motorer
videre forskning

"Pontiac muskelbil ytelse fra 1955. - 1979 "av Pete McCarthy er en utmerket bok, med dusinvis av bilder av Pontiac blokker og en komplett liste over motor-IDer for disse årene." Katalog over Chevy V-8 motor Avstøpningsnummer 1955-1993 og stemplet Numbers "av biler og deler magasinet har detaljert fotografering av Chevrolet motorer og IDer for disse years.Both oppslagsverk er fortsatt i publikasjonen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90384.html

Previous:
Next:

Classic Cars