Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Chevy Caprice Informasjon

Chevrolet Caprice har gått ned i Annals of bilen historien som en av de fremste i full størrelse, bakhjulsdrift amerikanske v8s å overleve inn i "moderne" tid. Caprice ble gjort i over 30 år i USA, og fortsetter å være svært populær blant en hengiven fellesskap av entusiaster. Historie

Caprice gikk GM kataloger i 1965 som en valgfri utstyrspakke for Chevrolet Impala. Disse Impalas ble kjent for sine trim og omfattende strømalternativer - samt et imponerende V8. I 1973 stod Caprice ble sin egen bil, overlevende avviklet Impala og legge til "Classic" til navnet sitt.

Caprice Classic så mye endre seg over 1970 på grunn av gassprisene. GM redusert størrelsen på bilen og tonet ned v8s. På 1980-tallet, den allestedsnærværende "boksen" Caprice Classic ankom, som varer 1980-1991. Denne epoken så også Caprice bli den ledende flåte kjøretøy i USA for politi, taxi og regjeringen.

I 1991, svarer til Ford tilbud som Taurus og Crown Victoria, introduserte GM "boble" Caprice Classic , en avrundet design som deretter ble endret i 1993 og 1995. Det siste året Caprices ble gjort var 1996, da GM bestemte seg for å konvertere bilens montering i Arlington, Texas, til SUV produksjon

Caprice navnet ble deretter fjernet fra USA vaktliste -. Selv om biler som bærer det navnet fortsatte å bli produsert for markedene i Midtøsten, Sør-Afrika og Australia.
Betydning

Caprice ble en sann klassiker i kraft av sin unikhet i markedet circa det midten av 1990-tallet. Det hadde bakhjulsdrift, var stor og kom med gurglende v8s. Videre Caprice var blant de siste organ-on-ramme biler, noe som betyr at legemet og rammen er bygget separat for fleksibilitet og holdbarhet. Da de fleste andre biler allerede byttet til unibody konstruksjon.

Også fått Caprice prevalens takket være støtte fra flåten kjøpere. For personer ble Caprice Classic kjent for å tilby full størrelse komfort og plass med omfattende luksus alternativer til en lavere pris enn Cadillacs og Lincolns.

Kort sagt, står Caprice Classic som et ikon for "old-school "Amerikanske biler i en tid dominert av elegante japanske og europeiske modeller.

Typer

Innen 1996 hadde Caprice tre varianter tilgjengelig. Den 4,3-liter, var 200-hestekrefter V8 Caprice Classic posten modell og et kompromiss for prisbevisste forbrukere, mens 5,7-liters V8 inneholdt detuned LT1 Corvette-motor, som produserer 260-300 hestekrefter. Det var også 9C1 Caprice, som var politiet pakken og derfor utstyrt med ekstramateriale som fire skivebremser (sivile biler hadde plater opp foran), stivere fjæring og strammere håndtering.

GM også brakt tilbake Caprice Classic vogn mellom 1994 og 1996.

Eksport og utenlandske versjoner av Caprice Classic som kjennetegnet oppgradert ytelse alternativer som raskere dekk, bredere dual eksos og bedre timing og tannhjul var kjent som Caprice SS ("SuperSport").

Hensyn

Caprice Classic var en del av en GM-plattform kjent som "b-body". På 1990-tallet, denne gruppen også inkludert Buick Roadmaster, Roadmaster Estate Wagon og Cadillac Fleetwood. Disse bilene ble gjort ved hjelp av den samme rammen, og delte mange komponenter
p Det er viktig å merke seg at mens Caprice representerer nostalgisk verdi for amerikanske bil fans, mange utenlandske sjåfører tenker på det som en vanlig bil -. Etter navnet Holden Caprice og Holden Commodore, fortsetter Caprice å selge godt i Midtøsten, Sør-Afrika og Australia.
Effekter

Caprice Classic vunnet flere priser- -slik som Motortrend Car of the Year i 1977 og 1991. Som et resultat av dette, gjenopplivet Chevrolet Impala for 1994-1996. Denne bilen var kjent som Impala SS, og var i hovedsak en politi Caprice (9C1) med oppgradert utseende, trim og luksus alternativer - inkludert 17-in. felger, gulv Shifter, monokrome maling jobber, sporty dekk og all-skinn interiør.

Når Caprice avsluttet produksjonen, forble sin mangeårige rival og flåte partner, Ford Crown Victoria, den eneste amerikanske bak-hjulet, full -size V8 i produksjonen. Ved axing Caprice Classic, GM effektivt overlevert Ford monopol på denne nisjen.
Legacy

Etter opplever korte konkurs sommeren 2009 besluttet GM å bringe tilbake Caprice Classic bilmerket som kompensasjon for ikke videreført Pontiac divisjon. Denne gjentakelse av Caprice var tidligere kjent som Pontiac G8, som igjen var en re-badged Holden Caprice. Denne bilen var den første til å bære Caprice Classic slagordet i Nord-Amerika siden 1996, med de fleste av fordelene med de gamle Caprices -. V8 makt, bakhjulstrekk og god plass for passasjerer og bagasje


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98861.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller