Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Bil klubber >> Content

SAE Forskrift

The Society of Automotive Engineers (SAE) ble opprinnelig dannet i 1905, som svar på et økende behov for standardisering av engineering praksis, samt utveksling av ideer, mellom de som i bilindustrien. Mens SAE opprinnelig sto for "Society of Automobile Engineers," organisasjonen vokste raskt til å inkludere ingeniører fra andre området, inkludert traktor og fly bransjer, og midt første i SAE ble endret til "Automotive", et begrep oppfunnet av en SAE medlem . I dag SAE setter standarder for prosjektering og produksjon av alle typer automotive enheter, fra jetmotorer til motorsykkel frontlykter. Selv om den ikke er en SAE styrende organ, kan disse standardene anvendes som bestemte forskrifter ved produsenter. Aerospace

grunn av det faktum at flyene vanligvis inneholder mer kompliserte komponenter enn landkjøretøyer, inneholder SAE flere standarder og regelverk for prosjektering, testing og reparasjon av enheter innenfor flyindustrien enn noen annen industri. SAE har tusenvis av luftfart standarder som dekker nesten alle aspekter av fly engineering, inkludert chassis, drivstoff, cockpiter, hytter, fremdriftssystemer, avionikk og ergonomi. De fleste standarder involverer spesifikke og individuelle deler, komponenter og materialer. Noen spesifikke standarder inkluderer "Prosedyre for beregning av flyenes utslipp", "crashworthy Landing Gear Design", "elektronisk motorkontroll spesifikasjoner og standarder" og "Identifikasjon Merking metoder."
Ikke-kommersiell Land Kjøretøy

Den nest største kategorien av SAE standarder dekker reklamefrie landkjøretøyer --- oftest biler, men også motorsykler, snøscootere og andre ikke-kommersiell land kjø - les. Standarder i denne kategorien også dekke alle typer bestemte kategorier, inkludert interiør, holdbarhet, elektronikk og kroppen utforming. Eksempler på noen faktiske standarder inkluderer "Recommended Practice for Identifisering av Standardisert Truck og Traktor elektriske kretser", "Laboratory Speed ​​Test Prosedyre for lett lastebil dekk", "Uniform Referanse og Dimensional Retningslinjer for Collision Repair" og "Hydrauliske Motor testprosedyrer."
|
Kommersiell Land Kjøretøy

En av de minste kategorien av standarder utgitt av SAE, er det fortsatt et par hundre, som involverer kommersielle kjøretøy, som busser, traktor- trailere, street-feiemaskiner og logging utstyr. Disse standardene omfatter lignende kategorier som de ikke-kommersiell land kjøretøy standarder. Men mange av dem også innebære ekstra sikkerhet og kunnskap som kreves når produksjon og drift av de større og mer spesialiserte nyttekjøretøyer. Noen spesifikke standarder inkluderer "frontruten Viskeranlegg - Lastebiler, busser og Multipurpose Kjøretøy", "Kingpin slitasjegrenser - Kommersielle tilhengere og deler" og "Heavy-Duty Elektrisk Connector Performance Standard"
bilder. vannjet

Den klart minste sett av standarder som er opprettet av SAE, er farkost standarder faktisk blandet med landkjøretøyer på SAE nettsted. Også de fleste av disse involverer vannscootere. Men det er tilfeldige standarder for andre vannjet. Noen spesifikke SAE farkost standarder inkluderer "Off Throttle Steering egenskapene til små farkoster," "Ship Systems og utstyr - gjengede Fasteners -. Inspeksjon, test, og for installasjon" og "Top Speed ​​Måling av farkoster"


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-clubs/98677.html

Previous:
Next:

Bil klubber