Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

Forskjeller mellom Gas & Dieselmotorer

Når shopping for en bil, må du veie alle de tilgjengelige alternativene, herunder om å velge en modell med en bensin eller dieselmotor. De to motorene forskjellig når det kommer til drivstoff priser, motorstøy, drivstofføkonomi og metode for forbrenning. Forbrenningsmotor

Både diesel og bensin motorer er forbrenningsmotorer, som skaper mekanisk energi ved å brenne fossilt brensel med en oksidant.
Gas Engine

I en bensin-motor, blir blandingen av drivstoff og luft trukket inn i en sylinder, som er stengt av. Stempelet kaster oppover for å skape kompresjon, og en gnist antenner blandingen, som skaper forbrenning og stakk stempelet ned for å lage mekanisk energi.
Diesel Engine

Dieselmotoren fungerer på stort sett det samme prinsippet. Hovedforskjellen er at den høye komprimering i en dieselmotor tillater luften å varme opp i sylinderen nok til å tenne drivstoffet uten en gnist. Dieselmotorer trenger også å være vannkjølt på grunn av deres høye driftstemperatur.
Andre Forskjeller

Andre forskjeller mellom diesel-og gassmotorer er struktur og hastighetskontroll. Gassmotorer er lettere enn dieselmotorer, og turtall reguleres ved å øke eller minske mengden av luft som føres inn i sylinderen. Dieselmotorer er betydelig tyngre og mer støyende, og de kontrollerer hastighet basert på hvor mye drivstoff det er i sylinderen. Dieselmotorer, men få bedre kjørelengde enn gassdrevne biler.
Bilder Fuel Forskjeller

Diesel er som regel dyrere enn bensin, men også mer effektiv. Mens diesel som brukes til å produsere mer smog-produserende biprodukter, er nye regler som krever dieselmotorer å matche gass-motor utslipp standarder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/79803.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars