Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> kjøpe nye biler >> Content

Hva er Gap Forsikring?

Mange mysterier og hemmelige begreper som "drivverk" og "april" er involvert i å kjøpe en bil En av de minst forståtte vilkår er "gap forsikring." Å vite hva gap forsikring er, er og ikke, er viktig for å forstå hvor mye bilen vil koste og hva du må gjøre hvis din nye bil blir en total tap. Funksjon

Gap forsikring er nesten alltid forbundet med kjøp av en ny bil og er vanligvis brakt opp godt etter at du har forhandlet prisen, bosatte seg på vilkårene i finansiering, og er nesten klar til å kjøre unna. Gap forsikring er en supplerende forsikring som dekker eieren av den nye bilen når bilen er skadet utover reparasjon eller stjålet. Det fyller i "gapet" mellom det du skylder på bilen og hva forsikringsselskapet vil betale for å erstatte bilen. For eksempel, hvis du låne $ 19 000 for å kjøpe en bil, og det blir et totalt tap - eller "var" - etter en ulykke noen dager senere og forsikringsselskapet erklærer det vil betale bare $ 15 000 for å erstatte bilen, gap forsikring vil dekke differansen, slik at bileieren kan lønne seg det totale beløpet skyldte på bilen.
Misforståelser

Gap forsikring er frivillig og er ikke nødvendig å lovlig kjøre på noen tilstand. Faktisk vil noen finansieringsselskaper ikke betale for gap forsikring, vurderer det unødvendig. Vanligvis vil bil forhandlere tilbyr gap forsikring ved kjøp og hint, eller noen ganger staten direkte, kan det slik forsikring kun kjøpes gjennom dem eller på den dagen. Ingen av disse påstandene er sanne. Flere forsikringsselskaper (se Ressurser) tilbudet gap forsikring etter at bilen er kjøpt, men før det er 12 måneder gammel.

Typer

typer gap forsikring tilgjengelig skiller seg fra selskapet til selskapet. Noen leverandører av gap forsikring, for eksempel, vil ikke dekke tyveri, spesielt hvis bilen er en som er kjent for å være et mål for bil tyver. I dette tilfellet, mens eiernes omfattende og kollisjon forsikring vil dekke "verdsatt verdi" av bilen, vil gapet forsikringen ikke dekke differansen. Undersøke vilkårene i politikken før du kjøper den. Gap forsikring er vanligvis ikke tilbys på brukte eller pre-eide kjøretøy, men i sjeldne tilfeller, vil noen forsikring leverandører tilbyr gap forsikring på disse bilene. Dessuten vil noen gap forsikringer ikke bare betale differansen mellom forsikringsselskapets politikken grensen og det skyldige beløpet på bilen, men også kan dekke egenandelen du må betale gjennom din vanlige bilforsikring.
Hensyn

Gap forsikring kan ikke være nødvendig, selv på en ny bil. Noen bil forsikringsselskaper betale det som kalles "erstatning verdi" for bilen din. Selv om bilen er sju år gammel og er verdt en brøkdel av en ny bil, vil politikken med erstatningssummen betale et beløp som ville erstatte den tapte bilen med en bil av tilsvarende kvalitet eller funksjoner. Disse retningslinjene sjeldne, imidlertid, og i tillegg har en tendens til å være dyrere enn vanlige "verdsatt verdi" politikk. Snakk med ditt forsikringsselskap for å se hva slags forsikring du har før du kjøper gap forsikring.
Warning

Gap forsikring er ikke det samme som bil forsikring. Hvis du ikke har tilstrekkelig dekning på bilen din, kan du fortsatt være ansvarlig for en stor sum penger. Hvis du slippe omfattende og kollisjon forsikring på din nye bil, for eksempel, og det tar fyr, vil du ikke bli dekket av gap forsikring for det totale beløpet skyldte på bilen. De fleste gap forsikringer er bevisst avkortet for å forhindre slike hendelser, vanligvis, betaler gap forsikring bare noen få tusen dollar på det meste. Gap forsikring heller ikke regnes som "state minimum" forsikring i noen stat; begrepet "state minimum" refererer til "ansvar" forsikring utstedt gjennom et statlig godkjent og limt forsikringsselskap og er ment å beskytte den personen som de politiske holderen streik i en ulykke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/buying-new-cars/76334.html

Previous:
Next:

kjøpe nye biler