Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan justere Camber bolter

For å si det enkelt, er camber den vertikale plasseringen av hjulet og knoke på et kjøretøy. Den rettere det er, jo bedre dekkslitasje. Fordi fjæring og styring komponenter svekkes etter gang, kan camber på bilen bli kompromittert. Camber er målt i grader når du utfører en justering. Noen biler er utstyrt med camber bolter allerede på plass som en av de to spankulere bolter. Den camber bolt har en off-sentrert lapp som manipulerer den vertikale posisjonen til knoke og hjulet til en viss grad. Oftest kan camber måling korrigeres med en camber bolt. Du trenger
Alignment rack og maskin
1/2-inch stasjonen slagbormaskin
1/2-tommers innvirkning socket satt
Box-end hånd skiftenøkkel satt
Vernebriller
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Ta på vernebriller og plassere bilen på justeringen stativet. Følg maskinens retning for å bestemme opprettingsmålene. Alltid justere camber (og caster) før du gjør tå justeringer.
2

Finn ut om det er en camber bolt allerede installert. En av de spankulere bolter (vanligvis den øverste bolten for bakre struts eller bunnen en for foran struts, men det finnes unntak) vil ha en vaskemaskin med en liten tapp-lignende håndtak (ettermarked camber bolt) eller bolten vil ha en forskyvning eksentrisk skruehodet (originalt utstyr).
3

Løsne ikke-camber bolt først med slagbormaskin og en stikkontakt. Hvis camber bolt er ettermarkedet, løsne den med 2 hånd skiftenøkler. Aldri bruk slagbormaskin på en ettermarkedet camber bolt. Ikke løsne boltene for mye. Når begge boltene er løse, kan en hjelper manipulere den vertikale stilling av dekket ved å skyve toppen av dekket inn eller ut. Noen biler bruker avlange skruehull å tillate svak posisjonering av spankulere bolt for å justere camber.
4

manipulere dekket for å få ønsket måling så nært som du kan og stramme spankulere bolt med 2 hånd skiftenøkler og bare skru den tett - nok til å holde posisjonen til camber med hjul og aksel plassert tilbake på stativet
5

Kjør en caster feie igjen hvis justeringen maskinen ber deg om det.. Gå tilbake til spesifikasjonene skjermen på maskinen å sjekker den camber lesing.
6

Sammenlign strømmåling til spesifikasjonene og deretter om nødvendig, gjenta prosedyren for å få camber inn specs. Camber bolter er bare kommer til å manipulere måling av hjulet litt (se Tips-delen).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71163.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair