Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er en Half Shaft på en bil?

Uttrykket "half shaft" er et annet navn for en forhjulsdrevet aksling, som også kalles den konstant hastighet aksel eller CV aksel. Det kan videre høre denne del referert til som en CV aksel. Det er en halv aksel per hjul. Implementering

Half aksler er koblet til hverandre ved en CV joint både på ytre enden --- hjulet slutten --- og innover slutten. Cv ledd tillate halv sjakter som skal kobles under opp-og-ned handlinger av suspensjon og hastighet endringer, for eksempel runder et hjørne. Dette systemet er koblet til, og mottar dreiemoment fra, overføring eller differensial.
Transmission

Transmisjonen er en boks med tannhjul som regulerer mengden av dreiemoment, eller dreie kraft, gitt av motoren. Som girene blir mindre, jo større multiplikasjon av dreiemoment. Denne reguleringen kan også gjøres med dreiemoment konvertering ofte funnet i automatiske girkasser.
The Differential

differensial er en annen type girkasse som distribuerer ulike mengder av dreiemoment til de ulike akslene. Dette bidrar også til hvert hjul sving ved forskjellige hastigheter.
Hvorfor a Half Shaft?

Fordi hvert hjul må endre hastighet og bevege seg med suspensjon under visse situasjoner, de Kombinasjonen av halv sjakter og CV ledd gjøre dette skje. Som kjøretøy runder et hjørne, for eksempel fysikk krever at vinkelen på akslene må endre, så vil lengden. Uten dette systemet, ville akslene som kobler venstre og høyre hjul ikke være fleksibel nok til å gi inn i kravene til fysikk, noe som resulterer i en ustabil kjøring.
Hvor det er brukt

Selv om halvparten sjakter brukes på alle forhjulsdrevne biler, vil du også finne dem på mange bakre hjul og fire hjul stasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71226.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair