Tegn og symptomer på Ingen Freon i en bil

Freon består av en trykksatt gass og smøremiddel brukes til å gi avkjølt luft til en passasjer hytta. De fleste biler i dag, og alle med en produksjonsdato etter 1994, bruker R-134a kjølemiddel - noen produsenter byttet til R-134a så tidlig som 1992. R-12 kjølemiddel ble brukt i de fleste biler med produksjonsdato 1994 eller tidligere, og har blitt faset ut av produksjon, men resirkulert R-12 er tilgjengelig for autoriserte fagfolk. De grunnleggende komponentene i en bil air-condition-systemet omfatter kompressor, fordamperen, ekspansjonsventil, kondensator og akkumulator, sammen med slanger og koblinger. Når den luftkondisjoneringssystemet har mistet alt kjølemedium, noen ganger feilaktig referert til som "Freon", finnes det en rekke symptomer for å se etter. Kjølemiddel tap mens du kjører
p Hvis du oppdager et plutselig tap av kjøletemperatur i air-condition ventilene under normal kjøring, sjansene er kompressoren eller clutch har stoppet, eller systemet har hatt en katastrofal slange eller forsegle lekkasjen. Den plutselige utbrudd av en høytrykks-linje ved montering eller slangen vil føre til en hvit, dampende-lignende sky løse ut fra det skadede området, noen ganger ledsaget av en susing eller en rallende lyd som kommer fra kompressoren. Selv plutselig kjølemediet tap under kjøring skjer sjelden, er det fortsatt en av de mest åpenbare tegn på at trykksatt kjølemiddel har blåst fra en skadet slange, montering eller segl.
Clutch Funksjon og Protective Brytere

p Med bil kjører og air-condition-bryteren slått til høy, for viften innstillingen, og temperaturkontroll satt for den kuleste modus, bør air-condition kompressor clutch aktivere og engasjere kompressoren. Hvis koblingen ikke kommer på, og air-condition relé og sikring er gode, kan det tyde på at lavt trykk bryteren er aktivert, kobler kretsen mellom clutch og kompressoren. Lavt trykk bryteren fungerer som en sikkerhetsanordning, eller backup relé, ikke tillate kompressoren til å kjøre når lav eller ingen kjølemiddel eksisterer. For å kontrollere at kjøretøyet har et lavere trykk bryteren, lese eierens reparere manuell, noe som vil identifisere den.
Visual kjølemiddel Lekkasjer

air- condition-systemet bør sjekkes for synlige kuldemedium lekke hvis en total evakuering av kjølemediet er mistenkt. Kjølemediet inneholder en fet smøremiddel som viser seg som en film, splatter eller flytende strøm på en skadet komponent. Områder for å inspisere inkludere foran akseltetning av kompressoren, high-og lavtrykk linjer, beslag knyttet til kompressoren, service-porter, kondensator, fordamper og akkumulator. Kondensatoren, som ligner en liten radiator, bør sjekkes for sprekker fin rør og sømmer. Utslippet rester av kjølevæske fra en langsom lekkasje vil ofte være dekket med flekker av mørk-farget støv, lett fanges opp fra de renere områder.
Frozen Kompressor
p Hvis det clutch aktiveres når air-condition enheten er slått på, men vil ikke engasjere seg og roter kompressor, det indikerer frosset eller fast kompressor komponenter. Dersom det ikke finnes kjølemiddel i systemet, berøver det kompressorstemplet, ventiler og lagrene av nødvendig smøremiddel. Dette worst-case scenario kan skje mens motoren går og noen ganger være ledsaget av et høyt knarrelyd, klunk eller metall mot metall hvin. En langsom lekkasje, som til slutt fører til total kjølemediet tap, vil begynne ved å forårsake uvanlige kompressor lyder som forverrer som kjølemiddel lekker ut.
Klimaanlegg Gauge Readings

air-condition-systemet trykket kan måles ved å henge opp en air-condition manifold måleren til høy-og lav-tjeneste porter. Den høy-side (rød) manometertrykk slangen kobles til høy-siden serviceport med en hurtiglås montering, mens den lave side (blå) manometertrykk slangen kobles til lav-service ved porten. Med motoren og luftkondisjonering av, og ved å åpne de blå og røde sporvidde knotter, bør det statiske trykket på målerne lese 80-105 psi. Med air condition slått på til maks og motoren går, bør den lave siden måleren leses 25-35 psi, mens den høye siden bør lese 200-350 psi. Vesentlig lavere eller nær 0 målinger indikerer total kjølemediet tap. Blir
seglass

Noen biler er utstyrt med et syn glass som gir en visuell inspeksjon av kjølemediet bevegelse gjennom væsken side, eller høytrykks-linje. Et fulladet systemet viser et rush av klar væske beveger seg gjennom linjen, mens en lav kjølemiddel nivå vil vise bobler eller en tåkete utseende. En mangel på kjølemediet bevegelse, overskyet eller på annen måte, vil indikere ingen kuldemedium tilstede i systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68656.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer