My Car overopphetes i Idle & kjøles ned når du kjører

Den gode nyheten er at problemet bare kunne være en av få ting, den dårlige nyheten er at feilene som er involvert kan ha flere årsaker, og du trenger å spore problemet ned før du kan fikse det. Ingen av disse er spesielt vanskelig å finne, og du trenger ikke engang nødvendigvis trenger et multimeter for å finne dem. Noen grunnleggende elektriske og håndverktøy, et par stykker av wire og noe ledig tid er alt du trenger for å feilsøke og finne kilden til kjøling svikt. Du trenger
grunnleggende håndverktøy
Wire cutters
Wire
Test lys
Sikringer
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk din viftereim og viftebladene hvis du har en mekanisk kjølevifte uten clutch (den beveger seg bare med trinse). Hvis du har et belte problem, så vil du vite det med en gang fordi vannet pumpen ikke vil fungere. Hvis viftebladene har fått bøyd eller forskjøvet, kan de ikke trekke den nødvendige mengden luft.
2

Sjekk din fan clutch hvis du har en mekanisk vifte med en fan clutch. Denne typen fan vil flytte, om enn med en viss motstand, når du slår den for hånd med motoren av. Starte bilen og fjern radiatorlokket, slik at du kan se ned i radiatoren. Sjekk vannivået for å gjøre den er ved eller nær toppen av radiatoren. Vær oppmerksom på temperaturmåleren og vente til motoren når driftstemperatur.
3

Se inn i radiatoren og se etter det sirkulerer vann gjennom fra motoren. Hvis motoren begynner å overopphetes, men du ser ikke vannstrømmen, så har en assistent rev motoren opp et øyeblikk. Hvis vannet ikke beveger seg, eller plutselig styrter inn i radiatoren, så har du sannsynligvis har et problem med termostat eller vannpumpe, eller en intern vannlekkasje. Sett på radiatorlokket hvis vannet begynner å renne.
4

Sjekk din motor kjølevifte. Hvis fan clutch ikke engasjere seg når motoren begynner å overopphetes, så fan clutch er trolig skutt. Erstatte fan clutch.
5 p Hvis den elektriske viften ikke kommer på når motoren når normal driftstemperatur, så du enten ha en elektrisk problem eller viften ikke fungerer skikkelig. Slå av motoren og prøve å spinne den elektriske viftebladene med en skrutrekker. Viften skal spinne fritt og nesten uten motstand overhodet. Hvis det er vanskelig å flytte eller sliper stoppet opp, og deretter erstatte det. Hvis viften spinner fritt, men slår seg ikke på når det trengs, går du videre til neste trinn.
6

Sjekk viften sikring eller relé. Hvis sikringen er gått, og deretter erstatte det. Start bilen og la den komme opp til temperatur, kontroller sikringen for å se om det er blåst nytt. Hvis det er, da har du en død kort i viftemotor eller i det elektriske systemet. Sjekk din referansemateriale om hvordan du kan teste stafett. Hvis det ikke fungerer så bytte den.
7

Cut to wire-fører, hver på ca 3 meter lang, og bånd om 1/4-tommers av isolasjon fra endene. Trekk viften, og sett den ene enden av hver ledning inn i hver av terminalene i støpselet. Hold den andre enden av den ene kabelen til minuspolen og kort berøre den andre enden til plusspolen. Hvis viften slås på så det fungerer og problemet er i det elektriske systemet.
8

Koble en test lys til kabinettet siden av din fan forbindelse plugg, den festet til kroppen. Hvis lyset ikke lyser når motoren er overopphetet, men sikringen er god og stafett verk, og deretter teste sikringen og stafett terminaler i sikringsboksen å sørge for at de får makt. Hvis releet er trigger terminal (sjekk din referansemateriale) ikke lyser når motoren overopphetet, da vanntemperaturen sensor er dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68188.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer