Hvorfor skulle en katalysator Hold Breaking?

Katalysatorer kan fungere under noe av de tøffeste forholdene tenkelige, men de er faktisk overraskende delikate enheter. Som en dypvannsfisk som aldri kan komme til overflaten, er omformeren ekstreme miljøet den eneste som det er virkelig egnet for. Eventuelle variasjoner i temperatur eller gassblanding kan lage en intern ubalanse som kan ødelegge katalysatoren. Converter Konstruksjon og funksjon

omformere inneholde to honeycomb-lignende keramiske blokker skutt gjennom med små passasjer som kalles mikro-kanaler. En blanding av platina, rhodium, palladium, cesium eller hvilket som helst antall av andre edle metaller strøk veggene av kanalene. Disse metallene samhandle med varmen, uforbrente hydrokarboner, nitrogenoksid og karbonmonoksid molekyler i eksosen i en slags blast-ovn reaksjon, som produserer mer varme, karbondioksid, nitrogen gass og vann ..

Converter Forgiftning

A "forgiftet" converter er en forurenset av bly, mangan, fosfor, silikon, sink og olje antislitasjetilsatsene sink dithiophosphate eller ZDDP. Ledelsen i blyholdig bensin smelter ved lave temperaturer og holder seg til de innvendige veggene i mikro-kanaler. Til syvende og sist, vil ledelsen tette converter kanaler og gjøre den ubrukelig. De andre kjemiske forbindelser nevnt skade omformeren ved overoppheting det eller forstyrrer de edle metaller evne til å konvertere gassene.

Converter Meltdown

omformere kan lett tåler temperaturer over 1000 grader, men selv det beste konverteringsprogrammet har en grense. En del av konverteringsprogrammet jobb er å brenne av uforbrent bensin i eksosen ved å kombinere den med oksygen. Denne reaksjon produserer varme, noe som bidrar til å drive omformeren nest-trinns reaksjon. Hvis for mye brennstoff går inn i eksosen - som i løpet av en sylinder feiltenning eller i tilfelle av en dårlig oksygensensor - konverteren blir for mye drivstoff og overopphetes. Dette sprekker konverteringsprogrammet keramiske matrise, forårsaker den til å kollapse og skape en kaskade svikt effekt.
Løse problemet

Oil inneholder ZDDP vil faktisk ødelegge converter, men det vil ta en stund. Bly og fosfor vil drepe den langt raskere, og overskytende brennstoff i eksosen kan ødelegge det i løpet av noen minutter. Dette gjelder spesielt for oksygen-lagring omformere som kan bruke ekstra oksygen for å forbrenne mer drivstoff.
P Hvis du holde det gående gjennom omformere, så oddsen er at motoren går altfor rik. Se etter lekkasje injektorer, dårlig oksygen eller masse-luftstrøm sensorer eller en feil tenningssystem. Silikon lekker kjølevæske vil også skade omformer, så vil du kanskje trekke tennplugger og sammenligne dem for å se om noen synes unormalt ren. Denne "steam-rengjøring" effekt er ofte et resultat av en toppakning eller inntak manifold pakning svikt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68149.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer