Hva betyr det når bilen Says Fuel System Lean?

Mens onboard-diagnose systemer pioner i løpet av 1980 utført inspirerende for sin tid, datamaskin diagnose egentlig bare kom til sin rett med innføringen av de standardiserte Onboard Diagnostics, Series Two i 1996. OBD-II overvåker nesten alle aspekter av motorytelse, med de viktigste er veivaksel posisjon, gass-posisjon og eksos temperatur. En "lean motor" koden kan bevise katastrofale hvis venstre uadressert, så du må takle det så raskt som mulig. Lean and Rich

Alle kjemiske reaksjoner har en begrensende reaktant, eller en reaktant som går ut før de andre. I en motor, er den begrensende reaktant oksygen til forbrenning, siden luft er mye mer vanskelig å komme inn i motoren enn drivstoffet. Produsenter vanligvis injisere mer drivstoff enn tilgjengelig oksygen kan brenne fordi ubrent drivstoff bidrar til å holde temperaturen i forbrenningskammeret ned. Hvis drivstoff blir den begrensende reaktant, da temperaturen i motoren skyte i været og hele systemet står i fare for nedsmelting.
Sensor Bygg

Oxygen sensorer er tilgjengelig i alle typer , men de fleste biler bruker en Lambda-sensor design. The O2 sensor har tre deler:. En ledende elektrisk plate utsatt for eksos, en ny plate utsatt for uteluft og et stykke zirkonium dioksid klemt mellom dem
Hvordan en O2 Sensor anlegg

Zirconium dioksid (også kjent i en litt annen form som kubisk zirkonia) fungerer som en slags kjemisk generator, når den ene siden av zirkonia blir varmere enn den andre, frigjør det energi i form av en elektrisk spenning. Maskinen leser denne spenningen og bruker den til å ekstrapolere hvor mye varme (og dermed oksygen) til stede i eksos strømmen.
Årsaker

En mager tilstand er alltid Resultatet av et underskudd i drivstoff (tilstoppede dyser eller filter, lavt drivstoff press), en overskytende beløp av luft (vanligvis fra et vakuum lekkasje) eller en dårlig oksygen sensor. Dersom motoren går fint ellers, så oddsen er at O2 sensor har gått dårlig og må skiftes ut. Dette gjelder spesielt hvis den magre koden kommer hånd i hånd med en nedgang i hestekrefter og et tap i drivstofføkonomi. Når datamaskinen slutter å stole på O2 sensor, går det inn i en "open loop" dataprogram som injiserer mer drivstoff for å holde motoren fra smelte ned.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68054.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer