Hva er årsaken til motoroljelekkasjer?

En oljelekkasje kan være et tegn på alvorlige problemer med en motor, eller det kan skyldes mangelfullt vedlikehold. Avhengig av typen og størrelsen på lekkasjen, kan motorytelse lide eller kjøretøyet kan ikke selv kjøre. Selv en mindre oljelekkasje har potensial til å bli et stort problem, og lekkasjer skal være lokalisert og reparert så snart som mulig. Bunnpannen Problemer

En svært vanlig årsak til en motor oljelekkasje oppstår når oljepluggen ikke er riktig installert. Et løst eller kryss-gjenget bunnpannen plugg kan lekke i varierende mengder som varierer fra tilfeldige dråper i en jevn strøm ut av bunnpannen avløp. En mindre vanlige olje-pan relaterte problemet skyldes en skadet bunnpanne. Vanligvis kommer denne skaden fra vei rusk som knuser eller punkteringer pannen.
Tetninger og pakninger

Pakninger blir sprø over tid og kan bære tynn eller blåse ut. Resultatet er en olje-lekkasje som kan eller ikke kan være synlig under kjøretøyet. For eksempel kan en blåst toppakning tvinge trykksatt olje i kjølesystemet. Den primære karakteristisk for kjølevæske som har blitt forurenset av olje er en skummende, fettrester i radiator eller kjølevæske reservoaret.
Pistons Rings

Oil kan tvinges forbi ringene og stempler, som resulterer i motor-oljetap. Dette kan være forårsaket av alder, overdreven slitasje eller behandling, dårlig vedlikehold av kjøretøy og over-fylling av motorolje. I denne situasjonen kan lekket olje være synlig på eksos enden av eksosrøret, og eksosen kan ha et blålig skjær ledsaget av en merkbart fet lukt.
Topplokk
< p> En sprukket eller skjev topplokk vil tillate olje å lekke, enten ut av motoren eller i kjølesystemet. Symptomer på dette problemet omfatter et tap av sylinder kompresjon eller en motor som enten går ujevnt eller ikke i det hele tatt. Avhengig av plasseringen av skaden, kan olje lekke direkte ut av motoren på en synlig måte.
Ventildekselets Problemer

Løse eller skjev ventil dekker vil tillate olje å lekke ut mellom topplokket og ventildekselet. Det kan være vanskelig å fortelle denne tilstanden bortsett fra en løs dekselet og en blåst ventildekselpakning, og det kan vise lignende symptomer for en blåst pakning eller sprukket topplokk. Den primære indikasjon er en merkbar oljerester på motoren.
Gnist plugger

En løs tennplugg kan tillate trykksatt olje å lekke ut av sylinderen hvis pluggen er ekstremt løs eller helt fraværende. Symptomer inkluderer en pool av olje rundt bunnen av pluggen, redusert sylinder komprimering og en hoppe i maskinrommet avfyring sekvens. I tillegg kan det løs plugg være en indikasjon på slitte gjenger i tennpluggen port, vanligvis angitt med en plugg som ikke vil stramme riktig eller løsner etter dreiemomentet har blitt påført.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66755.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer