Hvordan sjekke om min Katalysator er dårlig

Katalysatoren er en viktig komponent i eksosanlegget på en bil. Katalytiske omformere tjener det formål å konvertere avgasser inn i en mindre skadelig form av gass. Uten katalysator på en bil, ville eksos fra en motor være full av karbonmonoksid. I stedet når eksos kommer ut fra eksosrøret av en bil utstyrt med katalysator, blir eksosen hovedsakelig består av karbondioksyd. Du trenger
OBD-II skanning verktøy
Vacuum trykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk dine varsellamper. Hvis bilen ble produsert etter 1996, vil det bli utstyrt med en on-board diagnose system, eller OBD-II. Hvis din "Check Engine" lyser det kan indikere en katalysator problem. Hvis et lys er på, må du enten ta bilen til en profesjonell eller bruke din egen OBD-II verktøy for å diagnostisere koden for å se om det er en katalysator problem.
2

Kontroller vakuum press på inntak manifold. Fest en vakuummåler til et vakuum porten på inntak manifold. Den inntaksmanifold sitter på toppen av motoren, og vakuumåpningen vil se ut som en liten utragende plugg. Du blir nødt til å lete etter porten som plassering kan variere basert på modellen av bilen. Kontroller trykket mens bilen går på tomgang. Har en assistent rev bilen til rundt 2500 rpm. Innenfor en kort periode, bør du se trykket tilbake til en figur nær den du bemerket på tomgang. Hvis trykket ikke kommer opp igjen, eller fortsetter å falle, er det sannsynligvis et problem med converter.
3

visuelt katalysatoren selv. For å gjøre dette, må du koble fra og fjerne omformer fra eksosanlegget. Det vil være den større elementet på eksos bane på motoren side av lyddemperen. Dette er lettest å gjøre hvis du kan sette bilen opp på en heis. Vanligvis bør du være i stand til å skinne et lys gjennom en katalysator og se det kommer ut i andre enden. Hvis du ikke kan se et lys skinte på en omformer fra den andre enden, betyr det at det er plugget. Mens du kan skifte den, desto større problem at noe er feil andre steder i systemet og forårsaker pluggen. Også når visuelt inspisere en omformer hvis det er løst materiale, eller hvis den smeller, så det må byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66536.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer