Viftereimen Symptomer

Vifte belter, eller dynamo drivremmer, overføre makt til flere viktige deler av bilen inkludert aircondition, servostyring og dynamoen, ifølge AutomotiveCare.com. Disse beltene har nedbrytes over tid og bruk, men, og til slutt brekker. Dette kan føre til tap av makt eller enda mer alvorlig skade, så det er viktig å være i stand til å identifisere symptomer på en defekt vifte belte og å erstatte eller justere det før den svikter. Det finnes flere vanlige symptomer å se og lytte til. Uvanlig Sounds

Den vanligste hørbar anelse av problemer er en høyt skrikende støy. Du kan høre denne lyden rett etter at du starter bilen, ved manøvrering sakte, eller etter å ha kjørt gjennom en spesielt dyp vanndam. Det er et symptom på en løs viftereim, og jo lenger du hører dette pipelyd, er det verre tilstand viftereimen er i. En annen potensiell indikator på en sviktende viftereim noen rytmiske lyden når du kjører. Denne lyden kan si noe innebygd i din viftereimen. Mindre vanlige lyder som tyder på en sviktende eller feil justert viftereim inkluderer susing, buldrende, sliping og rystende. Du må skifte eller justere et belte som viser noen av disse symptomene for å unngå eventuelt tap av kraft til andre deler av bilen, og mulig skade på motoren.
Dimming kjørelys

Du kan merke frontlysene dimme når beltet jobber altfor hardt for å snu dynamoen og lade batteriet når du starter bilen, eller når du plasserer en tung belastning på servostyring ved å slå ved lave hastigheter. Dette symptomet er mer vanlig på dieselbiler enn bensindrevne biler.
En fillete Utseende

De fleste vifte belter i moderne biler er Serpentine belter og må slange rundt en rekke forskjellige trinser. Dette fører til at beltet til å varme opp og deretter stivne, noe som over tid, kan forårsake en rekke ujevnheter i beltet, og som til slutt fører til rembrudd. Undersøke viftereimen for eventuelle sprekker eller slitasje. Det må skiftes umiddelbart hvis det viser disse symptomene. Chunking (når deler av beltet har dratt ut) indikerer også et alvorlig problem. I tillegg ser nøye etter tegn på ujevn slitasje, slitasje, rib separasjon og grus penetrasjon. Dette kan være tegn på behovet for å erstatte eller justere. Enhver forurensning med væske betyr at beltet kan tiltrekke seg smuss, som er et problem i seg selv, men også indikerer en potensielt større problem med enten olje, servostyring eller kjølevæske lekkasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66133.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer