Hvordan sjekke en EGR Ventil på en 1999 Chevy Blazer

The EGR på 1999 Chevy Blazer ser ut som en boks som sitter på toppen av inntak manifold. En ventil i bunnen av enheten tillater eksosgass å resirkulere tilbake inn i forbrenningskammeret gjennom inntaksmanifold. Dette bidrar til å redusere lystgass, kalt NOX, utslipp. Når denne enheten ikke fungerer, kan det føre til alvorlige tomgang og akselerasjon problemer for Blazer din. For å være sikker på at Blazer er EGR ventil er problemet, må du feilsøke det. Du trenger
Stikknøkkel
Socket satt
Phillips-skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Start motoren og la Blazer å varme opp til normal driftstemperatur. Når nålen på vannet temperaturmåleren sitter i midten av måleren, motoren er varmet opp.
2

Åpne panseret og har en assistent rev motoren mens du sjekker stempelet bevegelse av EGR ventilen. Ventilen er plassert bak fordeleren mot baksiden av motoren på innsugningsmanifolden. Som du rev ​​motoren fra 1500 RPM til 2500 RPM, bør du merke stempelet trekk. Hvis du ikke gjør det, så må du kontrollere at det ikke er noen hull i vakuum linjen koblet til ventilen. Sørg også for at linjen er sikker på ventilen. Vær forsiktig når du berører vakuum linjer. Bare ta på linjen og ikke ventilen fordi ventilen vil være veldig varmt.
3

Slå av motoren og la den avkjøles.
4

Skru slangeklemmen på luftinntaket slangen og trekk slangen av på gassen kroppen og skyv den til side slik at du får bedre tilgang til EGR ventilen. Du må kanskje koble den inaktive luft temperatur sensor wire i prosessen.
5

Trekk ut EGR ventil elektriske kontakten og skru fra hverandre to festebolter på ventilen. Deretter fjerner ventilen.
6

visuelt inspisere ventil åpninger for sot. Hvis det er noen karbon oppbygging og ventilen ikke flytte når motoren var i gang, rengjør eller skift ventilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65157.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer