Tenningsfeil Control Module Symptomer

En tenningsmodul er en enhet i bilens tenningssystem som utløser tenning coil, skaper gnisten som overfører til tennpluggene via tennpluggen. Tenning moduler leve et hardt liv, og må overleve millioner av høy spenning sjokk før du gir ut. Modul problemer er frustrerende og forvirrende for de som ikke er kjent med sine avslørende symptomer. Høyt turtall Failure

Generelt, den første indikasjon på modulen svikt er en stamme på høyt turtall som føles bemerkelsesverdig ut motorens rev limiter. Som modulen fortsetter å forverres, vil motorens øvre RPM grense blir lavere, og kuttet vil få choppier. Til slutt, tilstanden vil manifestere seg så høyt RPM feiltenning, som ikke kan forveksles med noe annet.
Temperatur Stalling

Kanskje det mest talende symptom på tenningsmodulen svikt er temperatur-relaterte steiling. Temperatur svikt oftest skje når modulen har en indre kort eller en av dens releer klebes lukket. Som dagens renn gjennom modulen, vil dets kretser overbelastning og nekter å fungere før de sitter igjen avkjøles. Som oftest vil bilen starte og kjøre fint, men vil slutte å kjøre alt fra sekunder til minutter senere. Motoren kan ikke starte umiddelbart, men vil gjøre hvis igjen å kjøle seg ned i ca 10 minutter.
Basic Testing

En old-school mekaniker Trikset er å slukke overopphetet modul med vann, som kjøler det nesten umiddelbart. Kaster vann på varme elektriske komponenter er ikke den smarteste ideen, men det vanligvis fungerer. Generelt vil ethvert sjokk for en overoppheting modul påvirke hvordan det fungerer, så kan rappe den med en skrutrekker håndtak enten føre til at motoren stoppe eller hjelpe den kjøre hvis den gjør stall. Denne typen støt-test er ganske fortelle siden en fungerende modul ikke vil reagere i det hele tatt.
Akselerasjon

På et tidspunkt, vil du begynne å merke nøling /feiltenning under akselerasjon. Tenk på dette symptomet atskilt fra høy RPM feiltenning siden det skjer uansett hva RPM og blir verre med gassen søknad. Bilen kan akselerere under normale forhold uten for mye drama, men vil begynne å bukk og surge når du virkelig lå på gassen. Denne tilstanden er ikke definitive, mange ting kan føre til heavy-gass feiltenning så ikke bytter ut modulen med mindre du har bekreftet sin funksjonsfeil på annen måte
Ingen Startbetingelse

slutt, vil en dårlig modul resultere i en manglende evne til å starte under noen omstendigheter. Modul-relaterte ingen starter kan enten være av "prøver å starte" eller "tørr start" variasjon, avhengig av hvor skutt modulen er. Når du har nådd det punktet av å gå noe sted, er det på tide å bytte ut modulen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64937.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer