Slik feilsøker en Ford Windstar DPFE

Differensialtrykket feedback (DPFE) for resirkulering av eksosen (EGR) sensor på Ford Winstar ligger i sentrum av motoren, i nærheten av nummer 1 sylinder. Denne sensoren har to inn-slanger som den bruker med en fast åpning for å sanse differensial eksostrykket og reagerer på disse endringene ved å sende forskjellige signaler til datamaskinen for driften av EGR. Spenningen signalene varierer fra 0,20 volt til 4,5 volt. Hvis slangene bli plugget eller hvis det er en svikt i det elektriske aspektet av sensoren, vil datamaskinen svare ved å angi en kode for dette, og slår på "check engine" lys. Du trenger
tang
Voltmeter
kode skanner
Vis flere instruksjoner
en

Finn DPFE og dra de to slangene av bunnen av sensoren. Se inn i slanger for korrosjon. Flertallet av tiden, blir slangene tettet med en hvitaktig pulver fra eksosen. Når dette skjer, sensoren ikke lenger ser press fra en eller begge slangene og mislykkes. Bøy slangen og riste skitt ut av slangen. Fjern slangen helt, hvis det er nødvendig å rengjøre, ved å trekke den av bunnen metall linje. Hvis mulig, la den nedre side av slangen på fordi det er vanskelig å nå å installere. Når slangene er renset ut, skyve dem på igjen og starte motoren.
2

Plug koden skanneren til on-board diagnose (OBD) port under førersiden av dashbordet. Trykk på "Slett"-knappen, og "check engine" slokner. Trekk koden skanneren.
3

Kontroller sensor for riktig spenning med motoren i gang. Den elektriske kontakten har tre ledninger. Stående i fronten av kjøretøyet ser ved sensoren og elektrisk kontakt, er terminalen til den lengst til høyre på signalledningen, er senteret den negative jordledning, og til venstre er den 5-volts-forsyningsspenningen. Hvis slangene ble koblet opp, oddsen er det var alt som var galt med sensoren, men se etter et signal for å være sikker på at det fungerer. Hvis slangene er klare og det er ingen signal, skift ut sensoren.
4

Snu voltmeter til 20-volt rekkevidde og sondere helt til høyre terminal for 0,20 volt på en inaktiv. Har noen til å hjelpe ved å øke rpm litt mens du ser voltmeter, for å sørge for at spenningen begynner å stige og falle med rpm. Hvis det ikke er noe signal eller det ikke endres, sjekk sentrum terminal for 100 mV eller mindre på skalaen. Sensoren er kortsluttet ut om det er en høyere spenning.
5

Sjekk helt til venstre terminal for fem volt. Dette er strømforsyningen, og hvis spenningen er feil, det er et problem med ledningene mellom datamaskinen og sensoren. Hvis sensoren har makt og ingen signal, eller sentrum negative viser for mye spenning, skift ut sensoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64200.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer