Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Bil Forretter >> Content

Typer elektroniske tenninger

Elektronisk tenning systemer først kom i bred bruk i 1970. De ble opprinnelig opprettet for å forbedre bilens utslipp, men viste seg å gi mye større hestekrefter og dreiemoment i bilmotorer. Siden deres introduksjon, har flere typer elektroniske tenningssystemer blitt mye brukt i biler over hele verden. Kjenner disse forskjellige typene kan være nyttig for alle kjøretøy eier. Transistor-assistert elektronisk tenning

Transistor-assistert elektronisk tenning systemer er trolig den enkleste typen, først og fremst fordi de bruker mesteparten av komponentene i eldre tenning. Disse systemene inkludert mekaniske kontaktpunkter som var gjenstand for betydelige mengder av slitasje. Disse systemene løse dette problemet ved hjelp av kontaktinformasjonen poeng som lavspente triggere for en egen, solid-state switching system som håndterer høyere strøm er nødvendig for å starte et kjøretøy.
Optiske Trigger elektronisk tenning

Disse type elektronisk tenning bruker ikke noen form for kontakt poeng, men i stedet ansette en stråle av lys som er brutt av en vaned rotor, som i sin tur sender et signal til den elektroniske kretsene i systemet som slår på en stor strøm.
Magnetic Trigger Electronic Ignition Systems

Magnetic utløse elektronisk tenning systemer opererer på samme konsept som de optiske trigger systemer , men i stedet for et lys de bruker en magnetisk Halleffektsensor å sende meldingen til den elektriske kretsen som setter strømmen i bevegelse.
Induksjon Electronic Ignition Systems

Denne typen av elektronisk tenningssystem som inneholder en spole som lagrer den kraft som er nødvendig for å skape den gnist som setter motoren i bevegelse. Når tenningen er aktivert, er strømforsyningen til spolen stengt, noe som utløser frigjøring av elektrisk energi. Denne svært enkel design er noen ganger referert til som "Kettering system", oppkalt etter oppfinneren av den moderne tenningssystem.
Kapasitiv utladning Ignition Systems

kapasitiv utladning tenningen (CDI) systemer kom i bred bruk i 1960. Disse systemene har marine og bilindustrien. CDI systemer inneholder en kondensator lagringssystem som sender en liten mengde av spenningen til en spiral lik den type som brukes i induksjonsanlegg, bortsett fra spolen her fungerer som en transformator og forstørrer kraften til spenning. CDI systemer er raskere og mer effektivt enn de fleste andre typer tenning systemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/car-starters/63085.html

Previous:
Next:

Bil Forretter