Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hvordan Sett Timing Chain i en 2005 Corolla

Tidspunktet kjeden på din Toyota Corolla er nøkkelen til hele motoren snu ved hjelp av kamaksel og veivaksel. Bytte registerkjede på alle kjøretøy er en svært risikofylt oppgave å gjøre selv. Du må sørge for at motoren opprettholder sin riktig timing balanse. For å gjøre dette, må du holde motoren er nr. 1 stempel på "top down center" eller "TDC" stilling for hele tiden at du arbeider. Du trenger
Wrench
Floor jack
Jack står
3/8-inch slange
Tenger
Stor container
Spark plug socket
Compression måle
Breaker bar
Puller verktøyet
Wood blokk
Torx skiftenøkkel
Momentnøkkel
O-ringene
Vis flere instruksjoner
Forberedelse
1 < p> Koble fra bilens negative batterikabelen.
2

Roter stasjonen beltestrammeren klokken med en skiftenøkkel og skli beltet av sine trinser. Slipp strammeren sakte.
3

Koble dynamo elektriske kontakter. Unbolt og fjerne dynamoen med en skiftenøkkel.
4

skru fra hverandre og ta ut frontruten vaskemaskin reservoaret med skiftenøkkel din. Ta av motordekselet og ventilen dekselet under.
5

Løft fronten på bukker og ta av høyre forhjul. Unbolt og ta av hjulet brønnens splash skjold
6

Åpne radiator renne passform -. Bruk tang om nødvendig - og tømme kjølevæske inn i en stor container. Bruk en 3/8-inch diameter slange på montering hvis man ikke allerede er installert.
7

skru fra hverandre og fjern servostyring pumpen fra motoren mens kjølevæsken avløp. Sett pumpen til side uten å koble sine linjer.
8

Koble fra og fjerne tennpluggen fra nr. 1 sylinder, ved hjelp av en tennplugg socket og skiftenøkkel. Installer en komprimering måler i tennplugg hullet.
9

Koble til en stikkontakt og breaker bar til bolten på forsiden av veivakselen og drei veivakselen med klokka til måleren leser press. Fortsett å vri til veivakselen demper lyd på linje med "0" eller "TDC" på timing kjedekasse.
Fjerning
10

Fjern bolten på veivakselen med breaker bar. Fjern Veivakselremskive og vibrasjon demper med en avtrekker som vil bolt på hjulet hub.
11

Hev motoren, ved hjelp av et gulv jack og en trekloss plassert på bunnpannen. Unbolt og fjerne motorfestet på passasjersiden.
12

skru fra hverandre og ta ut harddisken beltestrammeren, motorfestet er braketten og veivaksel posisjon sensor med ledningsnettet, som er på timing kjedekasse .
13

skru fra hverandre og fjern vannpumpe, ta oppmerksom på hver av monteringsbolten og sin posisjon.
14

skru fra hverandre og fjern timing kjedestrammer fra dekselet bakre side med skiftenøkkel din. Løsne og fjern timing kjedekasse. Ta oppmerksom på hvert feste beliggenhet, man trenger en Torx skiftenøkkel
15

Skyv giret-lignende ring som er med veivaksel posisjon sensor av akselen og skru fra hverandre og fjern timing kjedens guide og pivot. arm.
16

Løft timing kjeden av de to øverste kamaksel tannhjul og slip den nedre veivaksel sprocket av akselen med timingen kjeden.
Installasjon

17

Rengjør alle spor av pakningen materiale fra timing kjedekasse og motoren matter overflaten, ved hjelp av en pakning skrape og aceton. Gjør det samme for de matter overflater for vannpumpen.
18

Loop utskifting kjeden på veivakselen sprocket, fôr opp kjedens farget nr. 1 link med tannhjulet mark. Monter tannhjulet på akselen med kjedet.
19

Slip kjedet i guiden og langs kamaksel tannhjul, gjør at de to andre fargede lenker linje med merkene på tannhjulene.

20

Fjern alle slakk i kjedet og installere kjettingstyringen og pivot arm for strammer, strammer dreieskruen til 168 tommers-pounds. Koble utstyret-lignende reluctor ring med sin "F"-merket på utsiden.
21

Kjør en perle av RTV tetningsmasse langs tetningsflatene på timing kjedekasse og installere dekselet, kobler hver enkelt bolt i sin opprinnelige plassering. Stram boltene i enda trinn til 120 tommers-pounds for 10mm hoder og 168 tommers-pounds for 12mm hoder.
22

Sett vannpumpen med en ny O-ring og motoren brakett mens timing trekkets RTV fugemasse tørker. Bruk fugemasse på monteringsbraketten er bolt tråder.
23

Skyv strammeren er stempelet i strammeren til den når bunnen og lås den på plass med kroken. Smør strammer O-ring med motorolje og koble strammeren til kjeden dekselet med kroken vendt oppover.
24

Installer Veivakselremskive /vibrasjon demper med en vibrasjon demper verktøyet. Rotere motoren med klokken til strammeren utgivelser sin krok og strekker seg, sette kjedens spenning. Roter motoren flere svinger og sett No 1 stempel tilbake til TDC.
25

Sett motorfeste, servostyring pumpe, ventil cover, motordeksel, frontruten vaskemaskin reservoaret, dynamo og drivreim . Kontroller at stasjonen beltet følger samme bane langs trinser som før. Koble batterikabelen.
26

Koble til splash skjold og senke bilen av bukker.
27

Etterfyll kjølevæske, bruker fersk kjølevæske og vann hvis gammel kjølevæske er skitten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62781.html

Previous:
Next:

Body Shops