Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Auto Motor Ytelse Vs. Fuel Octane

En typisk bensinstasjoner selger bensin i flere forskjellige karakterer. Mens disse karakterene er ofte merket med fengende navn, det som virkelig skiller dem fra hverandre er den oktantall, som er representert ved et tall, for eksempel 87, 89, 91 eller 93. Mens noen biler vil fungere ordentlig med drivstoff som har noen felles nivå av oktan, andre krever høyoktan drivstoff for maksimal ytelse. Definisjon

oktantall på en gitt type bensin er en indikasjon på hvor motstandsdyktig at drivstoff er til selvantennelse. Tallet selv er avledet fra testing av drivstoffet mot en blanding av kjemikaliene oktan og heptan. Hvis for eksempel en prøve av bensin har den samme motstand mot antennelse som en oppløsning av 91 prosent oktan (og 9 prosent heptan), fikk den et 91 oktantall (selv om den faktiske prosentandel av oktan kan være høyere eller lavere enn 91 prosent ).
Funksjon

Når en bilmotor er i gang, injektorer sende bensin til motoren sylindere. Det brennstoffet er blandet med luft, komprimeres av stempelet og antennes av en tennplugg. Kombinasjonen av høye motor temperaturer og kraft generert av komprimering kan føre til drivstoff med lavere oktantall å tenne tidlig, hindrer motoren i å kjøre sitt beste.
Hensyn

Mens de fleste nye kjøretøy manualer bare spesifisere behovet for blyfri bensin, noen sportsbiler og høy ytelse luksusbiler kaller for høy-oktan eller "premium" drivstoff. Dette er fordi høyytelsesmotorer bruke høyere kompresjon forholdstall, sammen med annen tenning timing og ventil timing, for å produsere mer kraft. Dette gjør drivstoffet spesielt utsatt for tidlig tenning, lager høy-oktan nødvendig.
Krav

Tradisjonelt sjåførene brukte høyoktan drivstoff for å bekjempe "motor banke, "en bråkete symptom på tidlig drivstoff tenning. Men moderne motorene har avansert teknologi, inkludert datastyrte motor styreenheter (ECU) for å justere timing automatisk. Likevel, til bilprodusentene utforming visse ytelse motorer brenne høyoktan drivstoff eksklusivt. Ser man bort fra disse kravene vil hindre bilen fra å oppnå sine annonserte power rating.
Misforståelser

En vanlig misforståelse om forholdet mellom motorens ytelse og drivstoff oktan er at den strekker seg til dekke drivstofføkonomi. Oktantallene refererer til mengden av energi som er nødvendig for å tenne drivstoffet, ikke på-potensialet i selve brenselet. Mens sjåfører som setter lav-oktan bensin i en bil ment for høyoktan gass kan oppleve en reduksjon i effektivitet, vil sjåfører som overstiger oktan krav til en standard motor ikke få noen vesentlig økning i miles per gallon.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135296.html

Previous:
Next:

bensin