Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hva er fordeler og ulemper med Diesel i Cars?

Gassen vs diesel kontroversen har eksistert nesten like lenge som forbrenningsmotoren seg selv, og er fortsatt like oppvarmet som det noen gang var for et helt nytt sett av årsaker . Det grunnleggende forskriftene av argumentet endret ikke mye for nesten et århundre: dieselmotorer var tyngre enn gass motorer, produsert mer dreiemoment på bekostning av høy rpm hestekrefter og fikk bedre drivstofføkonomi. Imidlertid har de siste årene sett dieselmotorer lysere og høyere turtall, mens gassmotorer har sett gevinster i både drivstofforbruk og lave rpm dreiemoment. Gapet har blitt så smal at de to design begynner å flette inn i en enkelt enhet som står å tilby det beste av begge verdener. Fuel Forskjeller

Tillat et fat råolje for å sitte rundt lenge nok, og til slutt dieselen vil synke til bunns, mens bensin stiger til toppen. Dieselolje er naturligvis tettere enn bensin, og inneholder en større mengde av energi per gallon sin lettere enn tilsvarende. Dette har mye å gjøre med hvorfor motorer som kjører på diesel, parafin og andre tunge hydrokarbonoljer er iboende mer drivstoff-effektive enn de som krever raskere-brennende bensin.
Engine Forskjeller

forbrenning finnes to grunnleggende varianter: de som brenner og de som eksploderer. Både produsere lys, varme og avgasser, men en ekstremt rask forbrenning eller eksplosjon frigjør langt mer energi i lys og varme. En motor fungerer ved hjelp av press fra voksende forbrenningsgasser å presse ned på bilens stempler, så en ideell motor ville utnytte et drivstoff som brenner sakte i stedet for raskt eksploderer. En dieselmotor presser drivstoff inn selvantennelige stedet for å sette den av med en tennplugg, noe som åpner for en mye lavere forbrenning og lengre energi utvinning enn det ville være mulig med en gassmotor.

Diesel Kjennetegn

Dieselmotorer har en stor ulempe: på lang brennende flamme betyr forbrenning hendelser ikke kan skje så raskt som i en bensinmotor, så selv en svært høy turtall diesel rase motoren vil røde streken under et gjennomsnitt gass street motor. Dette begrenser diesel hestekrefter potensial og brukbare rpm band. Mens diesel er i stand til å produsere enorme hestekrefter, for å gjøre mer hestekrefter du må øke dreiemoment ved lavere turtall, noe som nødvendiggjør en tyngre motorblokk og roterende montering. Etter hvert kommer du til et punkt av avtagende avkastning der hestekrefter og vekt er bekymret. En smal makt band kan også gjøre bilen treg og vanskelig å kjøre, må føreren å holde motoren mellom ca 1000 og 3000 rpm for å trekke ut strømmen i stedet for 1500 til 5000 rpm makt band av en gassmotor

New Diesel Technology

Diesels gikk stort sett uendret i nesten et århundre, men moderne, datastyrt, common-rail olje-brenner motoren er en helt annen affære. For eksempel hadde en av de mest legendariske navnene i diesel tuning virksomhet gjort store fremskritt mot å gjøre dieselmotoren mer som en gassmotor ved å redusere motorens lave rpm dreiemoment gjennom å redusere mengden drivstoff injiseres under 2000 rpm og tweaking injeksjon sykluser for en raskere forbrenning. Den Gale Banks Sidewinder motorens nedre dreiemoment betyr at den kan bruke en lettere motorblokk og roterende forsamling for økt høy rpm hestekrefter og et bredere makt band.
Hybridisering

Gassen vs diesel sammenligning kan snart bli en saga blott. Nye Homogene Charge Compression Ignition (HCCI) motorer utnytte dieselmotorens kompresjonstenningsmotor aksjon på lavt turtall for å spare drivstoff og dreiemoment, men bytte til en gnist tenning ved høyere turtall for å produsere hestekrefter. Mens denne hybrid-teknologien har eksistert i flere tiår, fra 2011 det er ikke helt produksjonsklare. Produsenter er fortsatt-bugs ut av teknologien i et forsøk på å skape en sømløs overgang fra kompresjon å gnist tenning. Utslipp sertifisering for den nye motoren er fortsatt et problem, og HCCI er avhengig av bensin i stedet for energitette dieselolje. Imidlertid er potensialet der for å endelig avslutte denne debatten ved å tilby 90 prosent av fordelene med både bensin-og dieselmotorer i en enkelt pakke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/135011.html

Previous:
Next:

diesel Fuel