Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en 18 Wheeler

Driving blir andre natur til oss etter at vi får mye erfaring. Når jeg får bak rattet i en bil, blir det som en forlengelse av kroppen min. Hvis det er en bil som jeg er vant til jeg automatisk justere til størrelsen på kjøretøyet, måten den håndterer etc. Store lastebiler er intet unntak. Forskjellen er at det kan ta år og tusenvis av miles til du justere fra en bil til en lastebil og tilbake igjen med liten innsats. Trucks er tydeligvis veldig stor, så den måten du kjører dem er som å kjøre en bil med hver bevegelse multiplisert. For å gjøre svinger du tar så mye plass som du kan. I trafikken må du la mye plass foran deg. Du tar mye tid å få fart på karrieren. Du kan se mye lenger fram og bak deg, men dine blinde flekker er også mye større. For å kompensere for noe av det, har du ekstra speil og vinduer, og de er også større. Lastebiler har mye dreiemoment. Dette gjør dem vanskelig for nybegynnere, fordi når du gjør en feil lastebilen ikke reagerer lett på. Jeg snakker om store krampetrekninger, sliping osv. Men, det er veldig gledelig når du får all den kraften under kontroll. Du trenger
En lastebil
Commercial førerkort
Medical Card
Vis flere instruksjoner
en

"Pre-tur inspeksjon"

Før du kjører må du gjøre en pre-trip inspeksjon av lastebilen og alt knyttet til den. Dette er viktig fordi når du kjører, er det mange ting ut av ditt synsfelt.
2

"Sjekk væsker"

Dette ligner kontrollere væsker i en bil. De dipsticks og væske caps er merket. Hetten er festet på begge sider av en gummi krok. Angre disse, gå til forsiden av lastebilen, ta tak i håndtaket på toppen av panseret, og trekk panseret åpent.
3

"Get komfortabel"

Etter du klatre i, må du justere setet. Det er best å justere setet høyt og fremover hvis mulig. Denne måten vil du ha den beste utsikten over panseret. Foran /bak justerer som en bil. For å justere setet opp eller ned bruke bryterne på venstre side av setet. Bakgrunnen for air ride er fordi tunge lastebiler er en mye grovere tur. Mange nyere lastebiler har air-ride suspensjon, air-ride førerhus og air-ride seter. Det er viktig, selv for en erfaren sjåfør til adjustyour sete, ratt og speil før du setter bilen i gir.
4

"Start diesel"

Nøkkelen bør være et sted på dashbordet. Du trenger ikke å trykke inn clutchen for å starte diesel så sørg for at girspaken står i fri. La nøkkelen front for en bit å la glødepluggene varme opp før du starter opp.
5

"Legg den i gir"
p Dette er hvordan å skifte en standard 13 speed overføring. Skifteren har seks stillinger, med nøytral i sentrum. Det er en åre på forsiden, under fingrene dine, og en rød bryteren på venstre under tommelen. Åren må være nede, og den røde knappen må være til baksiden. Skyv clutchpedalen til gulvet og hold i noen sekunder. Slipp alle parkeringsbremsen. Omvendt er opp og til venstre. Omvendt har faktisk to hastigheter: Drar man litt padle på Shifter upbefore skiftende i revers, er dette høyere hastighet. Du kan ikke gjøre dette mens bilen er i bevegelse. Første gear (også kalt lav) er ned og til høyre.
6

"Shifting"
p Det er to måter å skifte gir. # 1: Double grep. Dette er den anbefalte måten å drive en lastebil. Fordelene til å lære å gjøre dette på er at det er den eneste måten å skifte gir i eldre lastebiler. Også, hvis du bruker clutchpedalen, det gir deg et større vindu for å ta det neste giret. Denne metoden høres enkelt ut, men tar mye praksis. Ved å vippe opp, presse clutchpedalen, trekker Shifter i nøytral stilling, slipper clutchen, la turtall slippe til nødvendig nivå, trykk clutchen og skifte til høyere gir. Du bør være i stand til å gjøre alt dette før lastebilen kyster mer enn én truck-length.Down-giring er like bortsett fra at du må heve rpm er å ta tak i lavere gir.

Nr 2 Ingen clutch. Den eneste gangen du bruke kløtsjen er når du starter off. Når du er klar for det neste giret legge litt press på girspaken. Når rpm dropp til ønsket nivå, bør Shifter 'pop' pent i nøytral. Ettersom dette er i et mindre vindu, er det rpm trenger ikke falle mye lenger før du slippe inn i høyere gir. Du kan teste høyere gir med et lett trykk på girspaken. Prøv ikke å slipe girene!

13 girs layout. 1. gir (også kalt lav) er ned og til høyre. 2. gir er oppe og sentrum. 3. gir er nede og sentrum. 4. gir er opp og til høyre. 5. gir er nede og høyre. For sjette giret må du trekke padle på shifter opp med din indeksen og midtre fingrene, og gire opp og sentrum. For syvende gear, samme stilling og flytte den røde knappen på girspaken "front" med tommelen. 8. utstyr: padle opp, røde knappen tilbake, girspak tilbake og sentrum. 9. utstyr: samme posisjon, men med den røde knappen foran. 10th utstyr: padle opp, røde knappen tilbake, girspak opp og til høyre. 11th utstyr: samme posisjon, men med den røde knappen foran. 12th utstyr: padle opp, røde knappen tilbake, girspak ned og til høyre. 13th utstyr: samme posisjon, men med den røde knappen foran
7

"Andre overføringer"

9 speed:. Dette ligner på den 13 hastighet, uten den røde knappen på siden av girspaken

10 speed:. Dette ligner på 9 hastighet, men med sjette giret ned og venstre. (Shifter padle opp)

18 hastighet: Dette ligner på den 13 hastighet. Forskjellen er at du bruker den røde knappen for girene også

Super 10:. Denne overføringen har ikke den lille padle på forsiden, men det har en rød knapp på siden. 1. gir er nede og igjen med den røde knappen tilbake. 2. gir samme posisjon, men med røde knappen foran etc. ..

Automatisk: Noe enklere, men fortsatt ikke i det hele tatt som en bil! Denne sendingen har en clutch, men du bare bruke den for å starte og stoppe. Diesel omdreininger seg opp når downshifting.
8

"gasspedalen"

gasspedalen i en lastebil kan være elektronisk, noe som betyr at det eneste som forbinder pedal med motor er ledninger. Det kan også være nærtagende. Når lastebilen tunge eller klatring åser, må du skyve pedalen i gulvet og hold, fordi skiftende tannhjul på et fjell, kan være vanskelig.
9

"Bremser"

Grunnen til at vi trenger en spesiell tillatelse for kjøretøy med luftbremser er fordi de er helt ulikt hydraulisk eller elektrisk brems. De er ganske nærtagende og trenger mye mer oppmerksomhet som luft kan blø ut av linjene veldig fort. Heldigvis er de fleste store lastebiler utstyrt med andre bremser som motor bremser. Motor bremser brukes for tunge kjøretøy, som vanlige bremser bli varmt veldig fort. De fungerer best i et lavt gir med turtall høy.
10

"Tilhengere"

Selvfølgelig, jo lenger at riggen er, jo bredere du må svinge foran lastebil ved å svinge. Hvis tilhengeren har spredd aksler, er det en god idé å deflatere kollisjonsputene på bakakselen ved vending. Dette vil spare slitasje på dekkene, og vil også gi trailer et bredere swing. Det samme prinsippet gjelder ved sikkerhetskopiering. Når du sikkerhetskopierer jeg dumpe foran airbag å holde trailer fra å komme rundt for fort. Det er ikke så vanskelig å sikkerhetskopiere en trailer, du bare trenger mye plass. Når du sikkerhetskopierer en trailer med en lang lastebil, vil trailer holde snu til lastebil er rett, noe som kan ta litt avstand. Derfor, noen ganger begynner jeg å rette ut bilen før tilhengeren peker i riktig retning.
11

"Communication"

Lastebilsjåfører kommunisere med hverandre med borger-band radioer. (CB) Kanal 19 er standard kanal for USA Grunnen til at de er viktig er slik at andre sjåfører kan varsle deg om problemer på riggen som kan være ute av line-of-sight og slik at du kan lære av trafikk og trafikanter problemer som kan være i forkant.

CB-er er ikke en kur-all. Informasjon avhenger av ærlighet og samarbeid med andre anonyme sjåfører. Det er en god idé å også få informasjon fra andre selskap drivere, kringkaste radio etc.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145237.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning