Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Toyota krav til elektromagnetisk kompatibilitet

elektromagnetisk interferens (EMI) refererer til elektroniske signaler fra alle kilder, for eksempel en mobiltelefon eller til andre bilen komponenter som forstyrrer driften av bilens elektronisk utstyr. Kompatibilitet betyr systemets elektronikk må ikke forstyrre hverandre og må være skjermet fra innblanding utenfra. Toyotas problemer med utilsiktet akselerasjon har reist spørsmålet om EMI årsakssammenheng og krav av automaker å sikre kompatibilitet. Innblanding utenfra

Nesten alt elektronisk utstyr avgir noen form for elektromagnetisk signal med potensial for forstyrrelser. For eksempel sykehus har skilt som forteller de som kommer inn for å slå av mobiltelefoner på grunn av bekymring for at de kan avgi et signal som kan forstyrre vitale sykehusutstyr. For en mobil enhet som en bil det ikke kan være et tegn for å slå av all elektronikk som et kjøretøy passerer forbi. Så, når Toyotas biler passerer slike elektroniske kilder som flyplass radarer, bilvask og mobiltelefon tårnene, må de ikke bli påvirket av dem.
Inside Interferens

Drivere og passasjerer på Toyotas bilmodeller bringe mange typer elektroniske enheter ombord, som for eksempel mobiltelefoner, så Toyota må sikre sine biler vil ikke bli berørt av disse banale elementer. Ifølge United States Department of Transportation, undersøkelser pågår for å fastslå omfanget, om noen, av EMI problemer i biler.
Intern Interferens

Intern forstyrrelser refererer til samspillet mellom alle en bil elektronikk. For eksempel, når lysene er slått på, er et elektronisk signal sendt. Det signalet må ikke ha en utilsiktet konsekvens av å aktivere en annen system. Når en driver presser ned på en Toyota gasspedalen, konverterer den bevegelsen til et elektronisk signal, som går til den integrerte datamaskinen. Datamaskinen beregner deretter den korrekte stilling for motorens effekt, som deretter hastigheter eller reduseres turtallet. Hvis dette signalet blir forvrengt på noe tidspunkt, da motoren ikke vil svare så sjåføren angitt. Selv om det er ingen bevis for at de stakk akseleratorer om Toyota ble forårsaket av EMI, er det fortsatt en mulighet for at Toyota og andre produsenter må vurdere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/145020.html

Previous:
Next:

bilulykker