Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hvordan Blås Kollisjonsputer gjøre?

Kollisjonsputer er sikkerhets utstyr som er utviklet for å distribuere i tilfelle av en serøs bilulykke. Ifølge Automotive Beboerne Restraint Council, riktig installert og vedlikeholdt kollisjonsputer, når det brukes sammen med riktig bruk av bilbelte, kan redusere risikoen for alvorlige skader med opp til 55 prosent. Historie

Ifølge SafetyForum.com, har kollisjonsputer blitt installert på enkelte personbiler så langt tilbake som 1950-tallet. Oldmobile tilbudt den første passasjersiden airbag på sin Toronado-modellen i 1973. Ford gjorde kollisjonsputer standard på sine biler i 1990. Den føderale regjeringen mandat fører og passasjer side kollisjonsputer på alle personbiler i 1998.
Funksjon

inflasjon av en airbag er et resultat av et komplekst sett av situasjoner. Den øyeblikkelige en krasj oppstår, sensorene oppdager effekten og måle dens alvorlighetsgrad. Hvis effekten er alvorlig nok, typisk kraften som utøves av et kjøretøy som beveger seg i 12 miles per time til en fast gjenstand, sensorene sende en elektronisk melding til airbag komponent, begynner prosessen med å løse ut airbagen.

Har

Ifølge Scientific American, kollisjonsputer blåses opp som et resultat av en kjemisk reaksjon. Den kjemiske forbindelsen, natriumazid, er lagret i beholderen airbag. Når et elektronisk signal fra virkningen sensorer utløser airbagen aggregatet passerer en elektrisk ladning gjennom en liten detonator enhet. Dette produserer varme. Varmen brukes til natriumazid gir en kjemisk reaksjon, noe som resulterer i produksjon av nok nitrogen gass til å fylle kollisjonsputen.
Time Frame

airbag vil helt putene i løpet av 30 millisekunder av virkningen sensoren oppdager en krasj. Den Automotive Beboerne Restraint Rådet bemerker at det tar 100 millisekunder å blinke øye. Umiddelbart etter at airbagen er helt oppblåst, vil den begynne å deflatere for å absorbere energien i beboer.
Fordeler

The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA ) anslår at nesten 34.000 mennesker døde i bilulykker i 2009. Den Automotive Beboerne Restraint Council (AORC) bemerker ytterligere 300.000 mennesker kreves sykehusinnleggelse for behandling av skader. Den AORC anslår 11.000 liv per år kan reddes hvis alle biler var utstyrt med kollisjonsputer og alle beboere riktig brukt sine bilbelter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144894.html

Previous:
Next:

bilulykker