Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

The History of Crash Test Dummies

I dag, vi alle sjekke resultatene av de nyeste sikkerhets studier med crash test dummies før du kjøper en ny bil. Vi er avhengige av disse dataene til å fortelle oss hvor trygge våre biler er og hvordan de skal beskytte oss og våre kjære under en ulykke. Crash test dummies gjøre det modige arbeidet med å utsette seg for uhell etter ulykken for å gjøre bilene sikrere for oss, men hvor ble de utviklet? Dummies Wanted

Ifølge First Technology Sikkerhet og analyse, bilprodusentene først begynte å vise interesse for bil sikkerhet når ulykke dødsfall nådde 15,6 per 100 millioner kjøretøy miles reist i 1930. Forskere jobbet for å beskytte mennesker i ulykker i luften, i verdensrommet og på veien, men det var umulig å oppnå realistiske data uten å bruke faktiske mennesker i tester, som var ute av spørsmålet. Kadavre har blitt brukt, men som involverte mange problemer, blant annet knapphet på forsøkspersonene. Noen laboratorier brukte sjimpanser, griser og andre dyr, men deres ulikheter for mennesker var for stor til å gjøre resultatene realistiske, og forskerne trengte en måte å måle ulike data om effekten av en krasj på testpersonen. Så kom de opp med crash test dummies, eller antropomorfe test enheter.
Tidlig Crash Test Dummies

Tidlige dummies tilnærmet menneskelig bevegelse og gitt akselerasjon målinger og andre data, men de kunne ikke måle visse påkjenninger plasseres på kroppen i løpet av en ulykke, og kunne bare gi forskerne en grov bestemmelse av potensialet for alvorlig eller livstruende skade. Dette førte til utviklingen av dummies med mer biofidelity (mer virkelighetstro liv) og hadde bedre evner til å måle data.

Utviklingen i 1940 og 1950

I 1949, det første crash test dummy, "Sierra Sam", ble utviklet av Alderson Research Labs og Sierra Engineering. Den ble brukt for evaluering av fly utstøting seter. Sierra Sam var holdbar, men var ikke i stand til å bli brukt om og om igjen, og hadde begrenset biofielity og data evner. I 1952, Mark I ble utviklet ved hjelp av en gipsmodell av et faktisk menneske for å gjøre den mer realistiske. Det inneholdt en aluminium skallen med instrumenter for å måle akselerasjon og trykk inne, hud og bløtvev laget av vinyl og skum, og ball-and-socket ledd for nakken og ryggen. Totalt var dette dummy veldig stiv og ikke naturtro. Starten i 1956, ble en modulbasert serie dummies utviklet for automatisk testing, men de ble også brukt i Apollo plass leteprogram, undervannsoperasjoner eksperimenter og traktor tester. Disse dummies hadde fyldigere utvalg av bevegelse og inneholdt flere måleinstrumenter i brysthulen. I alt ble åtte forskjellige modeller utviklet på dette tidspunktet.
Progress i 1960

I 1960 ble GARD dummy utviklet for fly utstøting tester, der det var meget viktig for dummy å ha en realistisk tyngdepunkt. Ulike sensorer og telemetri instrumenter ble installert, inkludert et kamera og mikrofon. En meget slitesterk dummy, var GARD uskadet selv under freefalls, og er fortsatt i bruk av marinen today.In 1966, VIP serie dummies kraftig forbedret kollisjonstest teknologi. Alle dummies inntil nå hadde ikke i tilstrekkelig grad oppfyller behovene til auto-feltet, fordi de manglet bekken strukturer, spinal artikulasjon og realistisk utvalg av bevegelse, som var alt veldig viktig å fastslå effekten av ulykker på en kropp. Mer avanserte modeller var nødvendig at mer lignet mennesker i respons til den plutselige minske farten etter påkjørsel for å gi mer gyldige data. Forskerne brukte matematiske modeller av menneskekroppen og koblede kroppsdeler med fjærer, som skapte mer bevegelse. De har også utviklet flere instrumenter for å måle data i lår, hode og bryst. Disse modellene ble ferdig i 1968 og ble brukt av Ford og General Motors til å teste bil sikkerhet.
Forbedringer i 1970

Frem til 1970, var mest crash test dummies bygget for å representere tre voksne mannlige kroppen typer: vanlig, små og store. I 1970 og 1971, forskere først utviklet den lille kvinne, barn og småbarn dummies, men de var ikke så livaktige som den voksne mannlige modeller. Gjennom 1970-tallet, jobbet utviklerne å gjøre flere forbedringer i crash test dummies, inkludert ny testing av bilbelte. Modellene er utviklet med forbedret ledd, omfanget av bevegelse og pigger for å gjøre dem mer naturtro, inkludert mer realistisk holdning, full artikulasjon av ledd, bein laget av glassfiber, en menneskelignende brystkassen, og strukturer med menneskelignende innvirkning respons egenskaper. Et annet mål var en dummy som kunne produsere flere og bedre data, som ble oppnådd gjennom kvarts veieceller som kan oppdage små inkrementelle krefter, og øke de ulike instrumentene plassert på innsiden av dummy. I 1972 utviklet Highway Safety Research Institute en dummy med 44 forskjellige respons målinger for å vurdere virkningene av en ulykke på et kjøretøy beboer. En modell produsert på denne tiden, Hybrid III, ble valgt som dummy brukes i føderalt mandat kollisjonstester av alle personbiler som selges i USA og flere andre land. Det er også brukt av General Motors og andre bilprodusenter å vurdere passasjerbeskyttelse potensialet for nye bilen design.
Utvikling i the1980s

På 1980-tallet ble nye dummies opprettet for forskning på fly utstøting seter, fallskjermer og helikopter seter. En dummy kalt ADAM omtalt lemmer laget av rustfritt stål, en torso laget av aluminiumslegering, og utenfor kjøtt laget av varme herdet vinyl plastisol, som nøyaktig representerer egenskapene til menneskekjøtt. ADAM er spinal system er designet for å gjenskape den menneskelige ryggraden elastisitet ved hjelp av en mekanisk fjærsystem. I 1987 utviklet forskere ved Ohio State University mer realistiske små voksne kvinnelige og store voksne mannlige dummies. Nye dummies ble produsert i 1980 for side-effekt forskning.
Moderne forbedringer

I 1995, første teknologien Safety Systems (FTSS) utviklet dummies representerer en liten voksen eller tenåring for side-effekt ulykker til hjelp i utviklingen av kollisjonsputer. Det følgende året, utviklet FTSS en datamodell av en svært presis og detaljert endelig element kollisjonstest. I dag, mer realistisk barn, pjokk og spedbarn dummies brukes til å teste bilseter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144830.html

Previous:
Next:

bilulykker