Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

The History of the UAZ Tigr SUV

Som hmmwv og dens Hummer sivile motstykke, er Tigr kjøretøy produsert av den russiske bilprodusenten GAZ i versjoner beregnet for bruk av både militære og sivile markeder. GAZ-2975 er en pansret høy mobilitet bil som er designet for å gi sikker og allsidig transport for små militære lag, mens GAZ-2330 sivile kjøretøy er en full-size SUV rettet mot mainstream forbrukeren. GAZ-2330 Tigr

sivile 2330 Tigr ble introdusert i 2005 og ble tilbudt i enten en fire-dørs versjon med en pickup-lignende seng eller en tre-dørs versjon med en bakre lift gate. Drivverket, som inneholdt en 5,9-liters dieselmotor, full-time firehjulstrekk og en 6-trinns manuell girkasse, forble uendret mellom 2005 og 2011.
GAZ-2975 Tigr

GAZ-2975 er den militære versjonen av Tigr. Den ble introdusert i 2006 da de russiske departementene forsvars-og interne anliggender begynte å bruke den. Standardversjonen av Tigr inkluderer sitteplasser for en sjåfør og 11 passasjerer, men andre sitteplasser konfigurasjoner er tilgjengelig. Som den sivile versjonen, er den militære Tigr drevet av en 5,9-liters Cummins dieselmotor, men en versjon med en mindre dieselmotor bygget av GAZ er også tilgjengelig.
Development

Konseptet for Tigr ble innført i 2001 på IDEX utstilling i De forente arabiske emirater, og bilen gikk i produksjon i 2005. Etterspørselen etter 2975 og 2330 fra det russiske militæret var lys i begynnelsen på grunn av høye kostnader, som var knyttet til kostnadene for sin amerikansk-laget Cummins motor, og en versjon benytte en 3,2-liters GAZ-laget motoren ble utviklet for å redusere lastebilens prislappen. I 2011 uttrykte produsenten interesse i å eksportere bilen til latinamerikanske land, hvor det vil bli brukt som en pansret politibil.
Andre versjoner

Militære versjoner av den Tigr er tilgjengelig pansret eller unarmored, og trucken kan være utstyrt med en toppmontert maskingevær eller granatkaster. Ulike konfigurasjoner tillate ulike passasjer kapasitet, og en last versjon av Tigr er også tilgjengelig. Pansrede versjoner beregnet for bruk av politistyrker, har SPM-1 og SPM-2, er utviklet, og de tilbyr beskyttelse mot håndvåpen og innlemme avfyring porter inn vinduene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144687.html

Previous:
Next:

Trucks