Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Typer motorer Cars

Til tross for de mange typer biler tilgjengelig, de fleste biler bruker de samme grunnleggende motorer. Som bilteknologi har utviklet over det siste århundret, har motorene blitt videreutviklet og nye metoder for å drive biler og til ta på og endre måten vi kjører. Forbrenningsmotorer

De aller fleste moderne biler er drevet av forbrenningsmotorer. Disse motorene bruker et brennstoff, slik som bensin, som er antent for å produsere den arbeidstakt som driver kjøretøyet. Den forbrenningsmotor skaper i hovedsak en rekke små eksplosjoner og overfører sin kraft til drivakselen via transmisjonen. De fleste forbrenningsmotorer er firetaktsmotorer, med fire forskjellige prosedyrer:. Inntak, kompresjon, tenning og eksos
Dieselmotorer

Dieselmotorer er forbrenningsmotorer som bruker diesel i stedet for bensin. Dieseldrivstoff kan være destillert fra petroleum eller en rekke andre kilder. Noen moderne biodiesel kommer fra vegetabilske eller animalske fettstoffer. Dieselmotorer antennes dieseldrivstoff ved å blande den med varm luft, i stedet for en tennplugg som anvendt i bensinmotorer. Dieselmotorer er mer effektiv enn sammenlignbare bensinmotorer og også produsere mindre karbonutslipp.

Rotary Engines

wankelmotor er en forbrenningsmotor utviklet i begynnelsen av det 20. århundre som et alternativ til den vanlige frem-og tilbakegående stempelmotor. I stedet for den opp-og-ned-bevegelse av et stempel, bruker rotasjonsmotoren en roterende tallerken inne i motoren for å avtette seksjoner av motoren, som tjener som kompresjonen eller forbrennings-kammer. Den roterende motor veier mindre enn en stempelmotor med et lignende volum. Roterende motorer er uvanlig i dag, men er fortsatt særlig brukes på Mazdas RX serie sportsbiler.
Hybrid Vehicle Engines

Noen moderne hybrid elektriske biler bruker en elektrisk motor til produsere bevegelse fremover. Den elektriske motoren drives av enten en on-board bensinmotor eller ved å lagre energi ved bremsing eller når du kjører nedoverbakke. Disse elektriske motorene må leveres av batteripakker, som legger til kostnadene og kompleksiteten av hybrid elektriske biler. Men biler som bruker primært elektrisk kraft produsere noen utslipp og kan oppnå drivstofføkonomi langt over selv de mest beskjedne bensin-eller dieselmotor.
Andre Alternative Fuel Engines

De fleste andre alternative drivstoff biler, hvorav noen er ikke mer enn prototyper, bruke en annen type drivstoff for å drive samme slags elektrisk motor som brukes i bensin-elektriske hybrider. Dette gjelder solenergi biler, hydrogen brenselcelle biler, såkalte plug-in hybrider og helelektriske biler. Disse elektromotorer har fordelen av å gi sin fulle kraft ved alle kjøretøyhastigheter, i stedet for å måtte bli "vertikale opp" for å produsere maksimal kraft som med en forbrenningsmotor. De er også fleksible, være i stand til å motta deres drivstoff fra en rekke kilder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112250.html

Previous:
Next:

andre Autos