Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sette Rear Sag

Tuning en motorsykkelens suspensjon inkluderer å sette bak sag som passer din type ridning og typiske veidekker. Den bakre sag figuren er forskjellen mellom målingen av demperen forlengelse - når sykkelen er fullt lastet med bakhjulet av bakken - og målingen når sykkelen er fullastet med rytteren montert. Dette tallet kan bli endret ved å justere forspenning på den bakre støt, for å gjøre den fastere eller mykere ri. Det er ingen magisk tall eller foretrukne innstillingen. Vanligvis er en sag innstilling på 25 til 30 mm egnet for racing motorsykler, mens street sykler gjennomsnitt i 30 til 35 mm rekkevidde. Du trenger
Metric målebånd
To assistenter
Spring krage fastnøkkel eller butt meisel og hammer
Vis flere instruksjoner
Måling bak Sag
1 < p> Sett sykkelen opp på et senter stativ, slik at bakhjulet er opp fra bakken og bakhjulsopphenget er fullstendig losset. For sykler uten et senter stativ, verve et par sterke assistenter til å løfte opp sykkelen opp fra bakken.
2

Mål avstanden fra bakre aksel bolt vertikalt til noen fast referansepunkt på ramme, med et målebånd. Dette referansepunkt kan være bunnen av fender eller et grafisk på siden av fenderen. Ta opp dette som mål en.
3

Ta sykkelen de midterste stativ, eller har assistentene ta det ned.
4

Ta på deg normal ridning utstyr inkludert hjelm og montere motorsykkel. Har en assistent ta tak i styret fra fronten av motorsykkelen for å holde den fra å falle over og trekke tilbake støtten. Plasser begge føttene på pinnene, slik at hele kroppsvekten bæres av suspensjon.
5

Be den andre assistent til å ta en måling fra bakakselen bolt vertikalt til samme referansepunkt på rammen benyttes for den ubelastede måling. Ta opp dette som målingen to.
6

Spør assistent til å presse ned på baksiden av sykkelen for å komprimere suspensjon, og slipp. Ta en annen måling fra bakakselen bolten vertikalt i forhold til samme referansepunkt på rammen som brukes for den ubelastede måling. Ta opp dette som mål tre. Den tredje målingen er inkludert for å jevne ut noe klissete i fjærer som kan forårsake liten variasjon i sag måling.
7

Plasser sykkelen på sin stativ og frakobling.
8

Beregn gjennomsnitt av målinger 2 og 3. Trekke gjennomsnittet fra måling 1. Resultatet er din nåværende sag innstilling.
Justere Sag
9

Lås opp preload låsemutteren på toppen av bakre støtdemper. Bruk en krage skiftenøkkel eller holde en butt meisel opp mot låsemutteren og merker det med en hammer for å rotere mutteren mot klokken.
10

Roter preload justering krage for hånd. Hver sving av justeringen kragen typisk trinn sag måling ca 2 mm til 3 mm. Hvis den målte sag er for høy og turen er for myk, øke forspenning ved å rotere justering med klokka. Hvis sag er for lav og turen er for stiv, redusere forspenning ved å rotere justering krage mot klokken.
11

Lås preload låsemutteren på toppen av bakre støtdemper. Bruk en krage skiftenøkkel eller holde en butt meisel opp mot kragen, og trykk på det med en hammer for å rotere med klokken.
12

Gjenta målingen prosedyren for å bekrefte de nye innstillingene.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111673.html

Previous:
Next:

motorsykler