Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik fjerner du Clutch på en CRF 100

Hondas CRF100F er en robust cross-inspirert dirt sykkel som var ment å være en entry-level maskin. Mens det ble bygget for å tåle de tøffe kjøreforhold funnet på en motorcrossbane, er CRF100F ikke ugjennomtrengelig for slitasje. Clutch svikt er et vanlig problem, ofte føltes som clutch slip eller en økning i turtall uten egentlig å drive motorsykkelen framover. Dette er forårsaket av slitasje eller innglassing av fiber og stål plater innenfor clutch. Clutchplatene eller clutch forsamlingen som helhet kan fjernes og erstattes med de fleste CRF eiere utstyrt med en grunnleggende mekaniker verktøysett. Du trenger 10 |, 14 og 17 mm kontakter
Stikknøkkel
Oil fange pan
Momentnøkkel
12 mm fastnøkkel
Eksterne snap ring tang
SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje
Snap ring
Vis flere instruksjoner
en

Park din CRF100F på støtten sin og starte motoren. La motoren gå på tomgang i tre minutter for å varme opp motoroljen, så stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
2

inn en olje fange pan under motoren, fjern deretter oljepluggen fra bunnen av motorhuset ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Skru oljepluggen på plass for hånd når oljen er drenert til en lys drypp. Stram tappepluggen til 18 fot-pounds, med en momentnøkkel.
3

Løsne clutch kabel låsemutter, som ligger på baksiden av høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en 12 mm åpen fastnøkkel. Trekk clutch kabelen ut av utløserlager arm, som ligger på baksiden av høyre veivhusdekselet.
4

Fjern kickstart spaken, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Ta av høyre fot pinne brakett, ved hjelp av en 14 mm-kontakten. Ta av til høyre veivhusdekselet og pakning, med en 10 mm-kontakten.
5

Trekk clutch løfteren pin ut fra midten av clutch kurv, plassert på høyre side av motoren. Skru ut alle fire bolter fra clutch løfter platen, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Trekk løfteren plate og alle fire clutch springer ut av clutch kurv.
6

Fjern låseringen fra motoren utgående aksel, som ligger i sentrum av clutch kurven, ved hjelp av eksterne snap ring tang. Trekk den ytre clutch center plate, alle sju clutchplatene og clutch trykkplate ut av clutch kurv. Skille de fire fiber clutchplatene fra de tre stål clutchplatene.
7

Fjern spline vaskemaskin og den ytre clutch kurven fra motoren utgående aksel.
Clutch Installasjon
Side 8

Skyv den ytre clutch kurven og spline vaskemaskin på motoren utgående aksel. Skyv clutch trykkplaten inn clutchen kurv.
9

Bløtlegg clutchplatene i SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje i 10 minutter. Skyv clutchplatene inn i clutchen kurv, og starter med et fiber koblingsplaten etterfulgt av en stål koblingsplaten. Veksle mellom fiber og stålplater inntil alle syv clutchplatene har blitt installert i clutch kurv.
10

Skyv den ytre clutch senterplaten over clutchplatene. Sett en ny snap ring i sporet kutt i slutten av motorens utgående aksel, bruker eksterne snap ring tang.
11

Plasser alle fire clutch fjærer på clutchen trykket plate eksponerte våren tårnene. Plasser clutch lift pinnen inn i sentrum av løfteren plate, deretter plassere løfteren plate over clutch fjærer. Skru alle fire bolter inn clutchen løfteren plate og clutch trykkplate, med en 10 mm-kontakten. Stram boltene til 7,6 fot-pounds, med en momentnøkkel. Veksler mellom boltene i en krysser mønster for å fordele trykket mot løfteren plate.
12

Sett høyre veivhusdekselet og pakningen på motoren, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Stram skruene i dekslet til 7,6 fot-pounds. Installere kickstart spaken og trekk spaken bolt til 9 fot-pounds. Installere den høyre foten pinne braketten og trekk til boltene til 29 fot-pounds.
13

Hook clutchen kabelen enden inn fangsten bygget inn i utløserlager arm. Plasser clutch kabelen inn i kabelen holder, stram clutch kabel låsemutter.
14

Skru av oljelokket fra toppen av høyre veivhusdekselet. Fyll motoren med tre firedeler av en liter SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje, deretter skru oljelokket på plass.
15

Start motoren og la den gå på tomgang i tre minutter til varme den nye oljen. Stopp motoren og la oljen bosette fem minutter. Kontroller oljenivået ved hjelp av olje cap integrerte peilepinnen. Ideelt sett bør oljenivået være mellom peilepinnen øvre og nedre merkene. Legg små mengder olje i motoren hvis oljenivået er under peilepinnen nedre mark. Skru oljelokket på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111614.html

Previous:
Next:

motorsykler