Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er hensikten med de Fins festet til sylinderen Leder for luftkjølt motor?

Forbrenningsmotorer kommer i mange former og fasonger som er avhengige av et væskefylt jakke eller den omkringliggende luften for å unngå at motoren blir overopphetet. Mens væskekjølte motorer er glatt i utseende, luftkjølte motorer er lett gjenkjennelig med sine tungt finned topplokk. Disse finnene gi mer enn bare en estetisk funksjon, de er nødvendig for å hjelpe motoren kjølig. Hvordan en luftkjølt motor anlegg

En luftkjølt motor opererer på samme måte som enhver forbrenningsmotor gjør. En brennbar blanding av luft og brensel suges inn i motorsylinderen ved bevegelse av dens stempel, hvor den antennes av en tennplugg og utstøtt gjennom eksos. Varmen genereres gjennom forbrenning eller tenning, av luft-drivstoffblandingen samt gjennom friksjon i motorens indre deler. Denne varmen overføres til topplokk vegger og ut til kjøleribbene. Air passerer over finnene å kjøle motoren som bilen, lastebil eller motorsykkel trekk.
Nødvendigheten av motorens kjølesystem

Alle forbrenningsmotorer generere varme under drift, men å holde motoren temperaturer under en viss grense er nødvendig til sin sikkerhet og effektivitet. Ettersom temperaturen stiger, effektiviteten av motoren og dens olje reduseres. Dette resulterer ofte i et tap av makt som luft og drivstoff blandingen antennes av varme buildup, snarere enn av tennpluggen. Dette skaper en tilstand som kalles fortenning, i hvilken blandingen er antent tidligere enn nødvendig, noe som reduserer strømforbruket og potensielt skadelig stempelet. I tillegg kan overdreven varmeutvikling føre til at motorolje å tynne. Hvis motoren temperaturen fortsetter å stige, mister oljen sin evne til å smøre stempelet og øker risikoen for en katastrofal stempel anfall.

Fordeler med en luftkjølt motor

En av de mest betydelig fordel av en luftkjølt motor ligger i dens relative enkelhet i forhold til sine væskekjølt kolleger. Kjøleribbene er støpt direkte på sylinderhodet på tidspunktet for fremstillingen, mens væskekjølte motorer bruke tynne kjølevæske lommer eller kanaler maskinert inn i topplokket. Tilgang til alle deler av en luftkjølt motor kan gjøres direkte uten å måtte tappe kjølevæske eller fjerne radiatorer.
Ulemper

Mens en luftkjølt motor er lettere å vedlikeholde, er det mindre effektivt enn de fleste moderne væskekjølte motorer. Siden disse motorene er avhengige av luft til kjøling, kan de ikke operere på høyere turtall områder eller kompresjon forholdstall. Disse høyere ytelse kvaliteter generere mer varme, noe som ikke kan være onde bort så lett. Dette er spesielt utbredt i å sammenligne de luftkjølte V-twin-motorer som brukes av Harley-Davidsons motorsykler versus væskekjølte motorer som brukes på idrett motorsykler. V-twin kan maksimalt turtall på 6500 rpm, mens mange sport motorsykler er i stand til å nå turtall over 17.000 rpm. I tillegg kan luftkjølte motorer utvikle hotspots som reduserer motorens effektivitet hvis luftstrømmen ikke er jevnt fordelt over kjøleribbene. Likeledes kan motoren overopphetes hvis bilen står stille for lenge uten hjelp av en vifte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111582.html

Previous:
Next:

motorsykler