Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Symptomer på lav Octane i Motorsykler

Octane er målet på bensin motstand mot detonasjon. Jo høyere oktantall, og er mer motstandsdyktig en bestemt variasjon av bensin til detonasjon. I USA er bensin ofte solgt til en av tre forskjellige oktantall: Regular, med en rating på 87, Midt-klasse, med en rating på 89, og Premium, med en rating på 92 eller 93. Hvordan Octane Vurderinger bestemmes

Bensin består av to hoveddeler, n-heptan og iso-oktan. Heptan, særlig i dampform og i den korrekte konsentrasjon, er høyeksplosiv. Oktan er mer stabil. Bensin produsenter blande oktan med heptan å forsinke heptan er svært volatile egenskaper. Den oktan bensin representerer prosentandelen av oktan i en bestemt blanding av bensin. Bensin inneholder flere elementer enn bare n-heptaine og iso-oktan, så oktantall er ikke en eksakt refleksjon av prosentandelen av oktan i blandingen. I stedet representerer det en blanding av bensin vil oppføre seg som om det var sammensatt av den prosentandel av oktan. Slik at bensin med et oktantall på 87 vil oppføre seg som om det var 87 prosent iso-oktan og 13 prosent n-heptan.

Ulike motor forhold påvirker atferden til drivstoff oktantall annerledes. Bensin i en motor som går på lavt turtall i fri vil oppføre seg annerledes enn i en akselererende motor ved høye temperaturer. For å forklare denne forskjellen i oppførsel, ble to standarder for måling oktantallene utviklet. Den teoretisk oktantall (RON) blir brukt til å representere en situasjon med motoren på tomgang. Motor Octane Number (MON) representerer en varm motor under belastning, og er vanligvis ca 10 poeng høyere enn RON for samme drivstoff.

I Europa bensin er normalt solgt viser RON rating. I USA et gjennomsnitt av RON og MON rangeringer er brukt og er vist som PON eller Pump Octane Number. Amerikanske bensinpumper kan noen ganger vise et annet navn for PON, men klistremerket vil vise hvordan oktan er funnet, vanligvis med en formel som PON = (R + N) /2.
Fortenning

Fortenning, eller for tidlig tenning, er eksplosjonen av drivstoff og luft blanding i forbrenningskammeret før avfyring av tennpluggen. Dette symptomet er også referert til som dieseling, siden dieselmotorer ikke bruker tennplugger og stole på høy kompresjon for å tenne lavere oktan bensin-luft-blandingen. Preignition fører til en "pinge" lyd i motoren.
Detonasjon

Banking skjer når drivstoff og luft blanding brenner ujevnt, og etter at tennpluggen branner noe av drivstoffet eksploderer spontant på grunn av varmen og trykket i den foregående eksplosjon. Detonasjon forårsaker en "banke" lyd i motoren.
Slik fastslår Riktig Octane For Your Motorsykkel

Hver motorsykkel bruksanvisningen viser en anbefalt oktantall for den aktuelle motorsykkelen . Det er faktorer som kan føre til en motorsykkel for å drive mer effektivt ved hjelp av en høyere eller lavere oktan enn det som er anbefalt. Eldre motorer kan inneholde avleiringer i forbrenningskammeret, slik at kompresjonen økes, noe som kan føre til behovet for høyere-oktan bensin. Været kan også påvirke oktan kravene i motoren din. Høy luft og kjølevæske temperaturer og lav luftfuktighet kan også føre til en motor for å prestere bedre ved å bruke en høyere oktan. Altitude har motsatt effekt på oktan krav. Vanligvis høyere høyde, jo lavere oktan kravet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111306.html

Previous:
Next:

motorsykler