Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

History of the Norton Commander Motorsykkel

Norton produserte Commander motorsykkel for modell år 1989 gjennom 1992. Mens det var en pålitelig motorsykkel ble Commander møtt med en kjølig respons. Basert på politiet Commander, inneholdt begge modellene en rotasjonsmotor. Den sivile modellen Commander ble markedsført som en touring sykkel. Norton Motorsykkel History

Norton var en britisk produsent av motorsykler grunnlagt i 1898 som en sykkel kjede selskap. Norton gjorde sin første motorsykkel i 1902. Selskapet var lenge forbundet med racing. En Norton motorsykkel tok først i twin-sylindrede motorer på den aller første Isle of Man TT løp i 1907. Norton, men falt på harde økonomiske tider i begynnelsen av 1950-tallet og gikk gjennom en rekke eierskifter. Selskapet fortsatte å oppleve utfordrende tider, men de klarte å produsere flere modeller som solgte godt, inkludert Commando, som ble introdusert i 1969. Og Norton modeller fortsatte å rase og vinne gjennom tidlig på 1990-tallet.

Men tidlig på 1990-tallet også signaliserte slutten av veien for Norton. Produksjon av F1-modellen stoppet etter bare 66 modellene ble produsert før selskapet gikk konkurs. I 2006 returnerte Norton navn til motorsykkel produksjon i Gladstone, Oregon. I 2008 ble Norton navnet kjøpt av engelskmannen Stuart Garner, som lanserte produksjon av en ny linje av Norton motorsykler i Great Britain starten i 2009.
Wankel Rotary Engine
< p> German Felix Wankel patentert sin rotasjonsmotor i 1929, med den første funksjonelle modellen blir produsert i 1957. Wankel-motor benyttes en trekantet rotor som dreide seg om en aksel, i stedet for de mer tradisjonelle stempel-og sylinder-motorer. Den mest kjente bruken av Wankel-motoren er linjen av roterende motordrevne Mazda biler. I et forsøk på å revitalisere selskapet, snudde Norton til wankelmotor i 1984, innføre den på Interpol II politi motorsykkel.

Norton Rotary Motorsykkel modeller

Norton endelige twin-sylindrede motorsykkelen var Commando 850, produsert i 1977. Selskapets økonomiske problemer fortsatte, og produksjonen var sporadisk gjennom resten av selskapets historie. Norton produserte Wankel roterende motordrevet politi motorsykkel Interpol II i 1984. I 1988 Norton produsert om lag 100 limited-edition P43 Classic-modellene, også utstyrt med roterende motorer. I 1989 lanserte Norton to versjoner av Commander:. Det P52 Commander politi motorsykkel og P53 Commander sivile modell
Norton Commander

Commander ble ikke opprinnelig planlagt for generelle markedet utgivelsen, som er utviklet strengt som en politi motorsykkel. Den begrensede opplag Classic, utgitt året før, generert etterspørsel etter en oppfølging modell. Men Norton hadde ingenting på tegnebrettet, slik at selskapet raskt strippet politiet spesifikke funksjoner fra P52 og introduserte P53 Commander som en sport touring modell for det generelle markedet. Begge versjonene av Commander ble produsert i fire modell år, fra 1989 til 1992.
Norton Commander Specs

P53 Commander tilnærmet uendret i løpet av sine fire år kjøre . Den ble drevet av en væskekjølt, 588-cc, dual-disc Wankel rotasjonsmotor. Rotasjonsmotoren generert 85 hestekrefter ved 9000 rpm og hadde en toppfart på 119 mph. The Commander hadde en fem-trinns girkasse med en kjede endelig stasjon. Sykkelen hadde en gate vekt av 577 pounds og holdt seks liter drivstoff.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111263.html

Previous:
Next:

motorsykler