Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om Harley Davidson Cycles

Siden det ble grunnlagt på begynnelsen av det 20. århundre, har Harley-Davidson vært å designe og bygge sykler som inspirerer hengivenhet i sine ryttere. Til tross for en periode der selskapets omdømme ble nesten ødelagt av dårlig ledelse, har Harley-Davidson aura forble intakt takket være en jevn innovasjon og forbedringer ment å øke påliteligheten av sine produkter. Tidlige Motorsykler

Arthur Davidson og William Harley bygget sin første kommersielle motorsykkel i 1903. Det inneholdt en 116 cc motor designet for å passe inn i en sykkel og var ment å ridd på sykkel racing spor. Fem år senere, gjorde duoens selskapet sin første V-twin motorsykkel, en sykkel med motor konfigurasjon som skulle bli kjennetegnet av Harley-Davidson motorsykler for det neste århundret. Etter den tid aksjemarkedet krasjet i 1929 ble Harley-Davidson solgte 21.000 motorsykler i året, og sammen med indiske, ville være en av bare to amerikanske MC-produsenter til å dukke opp intakt fra den store depresjonen.

Post-War Harleys

Harley-Davidson mystikk et langt skritt fremover etter andre verdenskrig. Selskapet introduserte sin Panhead motor i 1948, og hydraulisk fjæring foran kom med Hydra-Glide i 1949. Ikke innhold for å utvikle bare store komfortable touring sykler, debuterte Harley mindre Sportster i 1957, og et år senere Duo-Glide var utstyrt med hydraulisk bakhjulsoppheng. Harley også brukt ressurser til racing, som arbeider med italiensk designer Aermacchi å gjøre Sprint, en 350 cc short-track racer.
Fall og Rise

1969 ble Harley-Davidson kjøpt av amerikanske Machine og Foundry Company, en utvikling som både vil fremmedgjøre kunder og undergrave Harley omdømme for kvalitet. Desperat etter å møte den økende konkurransen fra japanske produsenter, AMF-era bedrift ofret oppmerksomhet til kvalitet for økonomiske hensyn, og dårlig kritisk og kunde respons på sine motorsykler nesten kjørte selskapet å ødelegge. Til slutt, i 1981, kjøpte en gruppe av næringslivsledere selskapet fra AMF og innførte et program for endringer som begynte å gjenopprette Harley omdømme.
Evolution and Revolution

ny Harley-Davidson returnert til et fokus på innovasjon, med fremskritt som belte final drive blitt standard på sine sykler i 1980. I 1984 introduserte selskapet sin Evolution, den første store redesign av Harley motor i flere tiår. Selskapet introduserte også Softail, en teknologisk avansert sykkel som vakte utseendet av de klassiske etterkrigstidens Harleys. I løpet av de neste tre tiårene, ville Harley utvikle motorsykler som så bakover til de store touring sykler fra fortiden og andre, som for eksempel Nightster og andre i the Dark Custom Line, som gjorde det meste av moderne styling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111048.html

Previous:
Next:

motorsykler