Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan gjøre en ATV Brake gjenoppbygge

En moderne All-terrain Vehicle (ATV) vil innlemme et hydraulisk bremsesystem på forsiden eller baksiden av maskinen, og tilbyr forbedret bremseegenskaper over den tradisjonelle tromme-stil bremser finnes på mange eldre ATV . Denne ekstra ytelsen kommer på bekostning av økt kompleksitet. En typisk hydraulisk brems består av minst en bremsekalippernes og et styre eller fot peg-opererte master sylinder. Over tid vil de ulike interne sel og stempler innenfor enten komponent slites ut, krever en fullstendig gjenoppbygging. Gjenoppbygging bremsesystemet er ikke veldig komplisert, men krever en god forståelse av grunnleggende brems vedlikehold ferdigheter. Du trenger
Phillips skrutrekker
Håndpumpe
Hylsnyckel
flat skrutrekker
Needle-nese tang
Butikk håndklær
Snap ring tang
Brake rengjøring spray
Bremsevæske
Master sylinder stempelenheten
Bremsekalipper stempler
stempelpakningene
Piston støvtetninger
unbrakonøkkel satt
Air kompressor
Vis flere instruksjoner
Rebulding en Master Cylinder
en

Tøm bremsevæske ut av master sylinder er væske reservoaret. Skru av reservoaret lokket med en stjerneskrutrekker, og suge væsken ut med en håndpumpe.
2

Fjern bremsen linjen og banjo bolt fra slutten av master sylinder med en pipenøkkel. Trekk bremsen linjen bort fra master sylinder og pakk den i en butikk håndkle for å hindre væske fra spilling på ATV.
3

Fjern håndtaket eller fotbetjent bremsepedalen fra master sylinder. Bruk en pipenøkkel å skru mutteren på undersiden av håndtaket er pivot bolt, så skru av pivot bolt med en flat skrutrekker. Trekk spaken bort fra master sylinderen. Mest bak pedalene er festet til master sylinder av en splint og en gaffelbolten. Trekk splinten ut av pedalen sin gaffelbolten med nebbtang, og skyv splittbolten ut av pedalen og master sylinder. Unbolt master sylinder fra styret eller ATV ramme med en pipenøkkel.
4

Trekk gummi støv boot av master sylinder er stempel, stang-lignende enhet som bremsepedalen eller spaken presser mot . Fjern beholde snap ring fra bunnen av stempelet med et par snap ring tang, trekk stempelet, sel og våren ut av master sylinderens boring.
5

Rengjør innsiden av master flaskens bar ut med en brems rengjøring spray for å fjerne buildup eller rusk. Blås trykkluft gjennom master sylinder er bar å tømme ut eventuelle blokkerte væskegjennomføringer. Inspisere den indre overflaten av boringen for huljern, riper eller korrosjon. Ved skade er til stede, må hele master sylinder byttes.
6

Coat master sylinder er boringen og den nye stempelenheten med ny bremsevæske. Skyv stempelet fjæren inn i hovedsylinderen først, etterfulgt av forseglingen og stempel. Sett inn en ny beholder snap ring på stempelet med et par snap ring tang, og trykk deretter på gummi støv støvel over enden av stempelet.
7

Sett master sylinder på ATV etter den omvendte metode for fjerning. Refill master sylinder reservoar med ny bremsevæske, så blø luften ut av bremsesystemet med en håndpumpe.
Gjenoppbygging en Brake Caliper
8

Drain bremsen væske ut av master sylinderen reservoar (se punkt 1). Skru bremsen linjen banjo bolt fra bremsekalippernes med en pipenøkkel, deretter vikle bremsen linje i en butikk håndkle for å hindre bremsevæske lekker ut til ATV.
9

unbolt bremsekalippernes fra ATV med en pipenøkkel. Hold bøylen opp ned over en container for å tømme ut resten av bremsevæske. Skru av bremsekloss er låsepinnen med en umbraconøkkel, trekk deretter bremseklossene og bremsekloss klippet ut av bøylen.
10

Force bremsekalippernes sin stempler ut av sine boringer, ved hjelp av trykkluft anvendt til et blåserør gjennom bremseslangen åpningen. Trekk stempelet sel og de større støvtetninger ut fra bøylen kropp.
11

Innvendig rengjøring av bremsekalippernes og stempelet bores ut med en brems rengjøring spray for å fjerne buildup eller rusk. Blås trykkluft gjennom bremseslangen åpning for å tømme ut eventuelle blokkerte væskegjennomføringer. Inspisere bøylen og den innvendige overflate av stempelboringen for sprekker, hakk, riper eller korrosjon. Ved skade er til stede, må hele bremsekalippernes byttes.
12

Coat bøylen er stempelet boringer, de stempler og begge settene av sel med ny bremsevæske. Installer de mindre stempelpakningene i bøylen, fulgt av de større støv selene og stempler. Trykk stemplene helt inn bøylen kropp.
13

Sett bremseklossene og bremsekloss klippet i bøylen. Stram bremsekloss er låsepinnen med en umbraconøkkel. Installere bremsekalippernes på ATV, etter omvendt metode for fjerning. Refill master sylinder reservoar med ny bremsevæske, så blø luften ut av bremsesystemet med en håndpumpe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110322.html

Previous:
Next:

motorsykler