Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Engine Specs

Motorsykkel motoren spesifikasjoner vanligvis refererer til begreper som fortrengning, boring og slaglengde og antall sylindre eller ventiler. Fortrengning

Motorsykler er vanligvis klassifisert og ofte oppkalt etter motorens slagvolum, for eksempel CBR600. I dette tilfellet refererer 600 til volumet (i kubikkcentimeter) inne i sylindere som er feid av stempelet.
Sylindere og stempler

Motorsykkel motorer kan ha en eller flere sylindere. Hver sylinder er brukt til å lagre brensel luftblandingen fra forgasseren. Sylinderen har et stempel som komprimerer luft til tennpluggen å skyte på sin kompresjonsslaget. Etter at blandingen branner, stempelet trekker seg tilbake og starter et nytt slag. En eller flere innløpsventiler at frisk blanding i, og eksos ventiler slipper brent gasser.
To-takts og fire-takts
p Hvis en motorsykkel motor er totakts, betyr det at stemplene ta to slag inne i sylinderen for å fullføre en motor syklus. Firetaktsmotorer trenger fire stempelslagene å fullføre en motor syklus.
Bore og Stroke

Bore, hjerneslag og kompresjonsforhold er felles spesifikasjoner for motorsykkel motorer. Bore er diameteren av motorens sylinder åpningen, og slaget blir den totale avstanden stempelet opp og ned langs. Kompresjon er forholdet mellom volumet mellom stempel og topplokk før og etter en kompresjonstakten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108888.html

Previous:
Next:

motorsykler