Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Yamaha R1 Motorspesifikasjon

Yamaha R1 har blitt en populær sykkel for sin makt og smidighet. Med en ny motor innført i 2009, har R1 bli leder for top-of-the-line motorer i industrien. Yamaha R1 er en av de mest ettertraktede sportssykler på markedet. The Basics

Yamaha R1-motoren er et drivstoff-injisert, væskekjølt 998cc firetaktsmotor. Denne motoren er en 16-ventilers motor med inntak ventiler laget av lett titan. Boringen av denne motoren er 78mm og slaget er 52.2mm, mens kompresjonsforhold er 12,7 til én. Overføringen som driver denne motoren er en sekstrinns med en multi-plate slipperclutch. Den siste stasjonen er en O-ring kjede.
Veivaksel

2009 Yamaha R1 var den første motorsykkelen til å bli produsert med en crossball fly veivaksel, teknologi hentet fra M1 MotoGP race sykkel. Denne nye veivaksel skaper ujevne skyting intervaller mellom de kobler stenger, sammenlignet med den sammenkoblede skyting i andre sykkel-motorer. Dette skaper en jevn bygging av dreiemoment enn dreiemoment svingninger typiske med andre motorer. Dette gjør lineær kraft som skal leveres til sykkelen mens akselererende ut av svingene.
Yamaha Chip Kontroll

Yamaha R1 er utstyrt med "Chip Controlled Throttle ", som anvender sensorer for å kontrollere volumet av brennstoff innsprøytes i motoren. Rytterens gassen bestemmer størrelsen på strupeventilen åpning som, i sin tur, styrer mengden av luft skyves inn i motoren. Reguleringen av åpningen av strupeventil skaper maksimal motor respons for alle turtall og speeds.The andre chip kontrollert komponent er Yamaha Chip Controlled Intake. Dette systemet kan utvide strømmen spres ved å være i stand til å skifte stillingen av hastigheten stabler, som beveger inntaket tarmkanalen mellom 65 mm og 144 mm. Dette maksimerer effekten basert på behovene til motoren. Også bemerkelsesverdig er Yamaha D-modus, en drivende innstillingsmuligheter som er kontrollert av rytteren for å få de beste throttle respons for den type ridning de ønsker. D-Mode har både en sport-respons og en skarp respons modus som styrer Yamaha Chip Controlled Throttle for optimal ytelse i ulike kjøreforhold.
Strøm

The 2009 Yamaha R1-motoren produserer 180 hestekrefter ved 12 500 rpm og 85 fot-pounds av dreiemoment ved 10.000 rpm.The forrige motor for 2008 R1 produserte 178 hestekrefter og 83 fot-pounds av dreiemoment. Topphastighet på disse syklene er 179,9 mph for 2008 og 182,1 mph for 2009-modellen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108625.html

Previous:
Next:

motorsykler