Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Safety Inspection Sjekkliste for off road kjøretøyer

Den generelle tilstanden til bilen din spiller en stor rolle i å bestemme hvor trygg du er når du deltar i off-road aktiviteter. Off-road turer ofte ta biler og beboere miles borte fra sivilisasjonen, slik at kjøretøy sammenbrudd kan være langt mer alvorlig enn et sammenbrudd på en asfaltert vei et par minutter fra nærmeste bensinstasjon. Dobbeltsjekke en rekke ting på bilen din før du drar off-road. Væsker

Sjekk alle dine lastebilens væsker. Kjøretøyet bør ha rikelig med kjølevæske, olje, girolje, bremsevæske og servostyring væske. Med deg ekstra flasker av alle kjøretøy væsker på baksiden av bilen for enkel tilgang i tilfelle kjøretøyet utvikler en lekkasje på stier.
Dekk

Inspiser bilen grundig før du drar off-road. Dekk bør ha god mønsterdybde, ingen punkteringer, bare områder, metall viser, sprekker eller bobler. Sørg for at reservedekket er riktig oppblåst og at du har alle nødvendige dekk-skifte verktøy. Ta en bord eller planke som du kan sette din jack å skape en solid plattform for å jekke bilen. Fabrikken jack kan ikke være i stand til å løfte en bil med over-sized, off-road dekk. Løsningen: Kjøp en større jack
4x4 og fjæring

grundig inspisere firehjulstrekk system og fjæring.. Engasjere seg og frigjøre bilens firehjulstrekk for å bekrefte at alt fungerer som det skal, og du ikke høre noen merkelige lyder, for eksempel dukker, fra hjul eller hub montering.

Crawl under bilen for å sjekke suspensjon komponenter for ødelagte eller bøyde deler.
Støtfangere, Dører og Winch
p Hvis dine off-road kjøretøy myrer ned, vil du trenger en måte å pakke den ut. Bekrefte at ethvert punkt der du fester et slep krok eller kabel til bilen din er sikker, fri for rust, sprekker og skader. Vedlikeholde vinsj riktig. Kabelen skal være sterk uten skader.
Motor og girkasse

Ta bilen på en rask prøvetur og ta hensyn til hvordan den håndterer. Eventuelle problemer du legger merke til på asfalterte veier vil typisk være verre off-lese. Kjøretøyet skal drive og skifte godt og ikke gjøre noen uvanlige eller uidentifiserbare lyder.

Inspiser og teste bremsene for å bekrefte at de fungerer som de skal, og bilen stopper slik det skal.

Other Safety Gear

Foruten bilen selv, trenger du en rekke stykker av utstyr i bilen din før du drar off-road. Disse inkluderer navigasjonsutstyr, flaskevann og snacks, en førstehjelp kit, verktøy for å gjøre grunnleggende reparasjoner og justeringer, et slep stropp eller kjetting, et reservehjul, dekk-skifte verktøy og en mobiltelefon som har signal i de områdene der du er på reise.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/102816.html

Previous:
Next:

4X4