Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan justere Idle på en Jeep Cherokee

Justering av tomgang setter den riktige hastigheten på motoren rotasjon under kjøretøyet står stille (lukket gass). Riktig tomgang er viktig for riktig drift av motoren og drivstofføkonomi. Tomgangsturtall påvirker også funksjonen for motordrevne tilbehør som dynamo, air condition kompressor, motor kjølevifte og vannpumpe. Idle er justerbar på 1984-1986 forgasseren utstyrte modeller av Jeep Cherokee. På 1987 og senere drivstoff-injisert Cherokee modeller er inaktiv kontrollert av motorstyring datamaskin og kan ikke justeres som en del av rutinen tune-up og vedlikehold. Du trenger
Small (1/4-tommers eller justerbar) eller tang
Flat skrutrekker
Turteller
Vis flere instruksjoner
Forberedelser

1

Koble turteller til bilen etter turtelleren produsentens instruksjoner. Eksakte vedlegg avhenger av turteller merke og modell. Vær sikker på noen ledninger er klar av viften og andre bevegelige motordeler.
2

Sett på parkeringsbremsen. Forskyve automatgir til "park" eller manuell girkasse til "nøytral".
3

Start motoren og la den gå til den når normal driftstemperatur (øvre kjølevæske slangen vil være varm ). Slå av motoren, samt klimaanlegget.
4

Koble vakuum linje fra forgasseren sol-vac aktuator (fire-sylindrede modeller) eller resirkulering av eksosen ventil (V6-modellene). Plugg koblet vakuum linjer.
Idle Speed ​​Kontroll og justering.
5

Start motoren. Sjekk tomgangsturtallet med turtelleren. For manuelle girkasser, bør girspaken være i "nøytral". For automatiske girkasser, bør girspaken være i "drive". Har en assistent skiftet til "kjøre" mens du holder på bremsepedalen ned.
6

Sammenlign tomgang til spesifikasjonene på bilen utslippskontroll informasjon klistremerke, som er i motorrommet. Normal tomgang er 700-750 rpm. Bruk denne verdien hvis klistremerket mangler eller er skadet. Hvis tomgangsturtallet er riktig, er du ferdig. Slå av motoren, koble turteller og koble vakuum linjer.
7

Juster tomgangsturtall ved å skru tomgangsjusterings skrue på forgasseren (V6 modeller) eller ved å slå en /4-tommers mutter på sol-vac vakuum aktuator (fire-sylindrede modeller). Vri med klokken for å øke tomgang, klokken for å redusere tomgang.
8

Slå av motoren, koble turteller og koble vakuum linjer.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102449.html

Previous:
Next:

Tune Ups