Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik fjerner oljefilteret på en 2007 Expedition

Introdusert i 1997, Ford Expedition kjørte i skyggen av større Excursion fra 2000 til 2005 før Ford valgte å gjøre Expedition bare full-size SUV i sin flåte. Ekspedisjonen forlater Fords bilfabrikker med 5W30 semi-syntetisk olje og en motorcraft oljefilter, utstyrt med et anti-flowback ventil for å hindre olje i å renne bort fra ventilen tog når du slår av motoren. Ford anbefaler bytte av olje og filter hver 5000 miles for de som opererer i alvorlige plikt forhold, noe som er omtrent alle som bruker SUV regelmessig. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
13 mm fastnøkkel
oljefilter skiftenøkkel
Olje filter
Rags
trakt
7 liter 5W30 semi-syntetisk olje

Vis mer Instruksjoner
en

Start Expedition motor, la den gå til den når driftstemperatur og deretter slå den. Åpne panseret. Ta av oljepåfyllingslokket og trekk peilepinnen opp flere inches.
2

Climb under den fremre enden av Expedition med et avløp pan, 8 mm fastnøkkel, oljefilter skiftenøkkel og nytt oljefilter . Plasser renne pannen rett under motoren oljepluggen, som ligger på undersiden av motoren bunnpannen.
3

Fjern motoren oljetappeplugg med 8-mm fastnøkkel. La oljen renne helt før du setter pluggen. Stram pluggen inntil hodet berører renne pannen og slå den deretter 1/4 omdreining videre.
4

Skyv avtappingspannen over og sentrer det under oljefilteret. Fjern oljefilteret med olje filter skiftenøkkel.
5

Påfør et tynt lag med olje til det nye oljefilteret pakningen til å hjelpe sitter tett til motoren. Sett det nye filteret etter at det gamle filteret pakningen ikke sitter fast i motoren. Trekk til filteret for hånd for å unngå over-stramme den.
6

Tørk området rent med en fille. Klatre ut med verktøy, gamle oljefilteret og avløp pan.
7

Plasser en trakt i olje filler halsen. Hell seks liter 5W30 ned i trakten, inn i motoren. Fjern trakten, erstatte oljepåfyllingslokket og skubbe peilepinnen ned i peilepinnerøret.
8

Start Expedition motor. Vent til oljetrykkmåleren å flytte, registrering motoren har oljetrykk, og slå av motoren.
9

Trekk peilepinnen, tørk den av og skyv den ned helt inn i tube. Trekk den ut igjen og sjekker oljenivået. Legg motorolje gjennom filler halsen med trakt til oljen leser nær toppen av Tverrlinjen på peilepinnen.
10

Sett peilepinnen tilbake i fullt ut, installere oljepåfyllingslokket og lukk panseret . Start motoren og se under for å sørge for at det ikke er noen lekkasjer fra filter eller oljepluggen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133300.html

Previous:
Next:

oljeskift