Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 6,0 Powerstroke Diesel

Oljeskift på 6,0-liter Powerstroke diesel er en viktig del av å opprettholde den generelle helsen til motoren din. Tilbys av Ford i Super Duty linjen av pick-up trucks, holder Powerstroke en olje kapasitet på 15 liter. Ford anbefaler at motoroljen skiftes hver 7500 miles for vanlig drift og hver 5000 miles for alvorlig tjeneste. Du trenger
Hjulklosser
Ratchet med 36 mm socket
¾-tommers kombinasjonsnøkkel
motorcraft 6.0l Powerstroke oljefilter med O-ring
15W-30 eller 15W-40 motorolje
Drensvannsoppsamler
Drain plug pakning
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et flatt og jevnt underlag. Sett på parkeringsbremsen og plasser bremseklosser under bakhjulene for å hindre at bilen beveger seg. Åpne panseret og koble fra minuspolen fra batteriet.
2

Finn Powerstroke olje filter cap på toppen av motoren. Løsne oljefilteret cap med en skralle med en 36 mm-kontakten. Hev hetten for å fjerne oljefilter og O-ringen er festet på undersiden. Løsne filteret og O-ringen fra lokket og kast av begge.
3

Finn bunnpannen bunnpluggen under bilen. Plasser en renne pannen under pluggen og løsne pluggen ved hjelp av en ¾-tommers kombinasjon skiftenøkkel. La all oljen renne ut i avløpet pannen. Når du er ferdig, inspisere og rengjøre gjengene på tappepluggen.
4

Sett tappepluggen pakningen som nødvendig og installere bunnpluggen. Bruk ¾-tommers kombinasjon fastnøkkel til å skru pluggen.
5

Sett inn en ny O-ring på oljefilteret cap, så snapper det nye oljefilteret på oljefilteret cap. Plasser det nye filteret inn i huset. Stram oljefilteret cap med skralle og 36 mm-kontakten.
6

Åpne oljepåfyllingslokket på passasjersiden av bilen i nærheten av brannmuren. Sett inn en trakt inne i fylling mottaket.
7

Refill motoren med 15 liter 15W-40 (hvis den opererer over temperaturer på 30 grader Fahrenheit) eller 15W-30 motorolje (hvis motoren under temperaturer på 30 grader Fahrenheit). Etterpå bruker motoroljen peilepinnen for å sjekke oljenivået.
8

Tett avløp panorere og flytte den fra undersiden av bilen. Koble minuspolen til batteriet og starte motoren. La motoren gå noen minutter, så sjekk under motoren området for eventuelle lekkasjer. Kontroller oljenivået med motoren oljenivået med peilepinnen.
9

Kast den brukte oljen på nærmeste bildeler stikkontakt eller verksted. Denne tjenesten er vanligvis gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133188.html

Previous:
Next:

oljeskift